100% Winst Met Koper

Een winst van 100% met koper. Wie wil dat nou niet? Het was mogelijk voor de klanten van Beursverwachting nadat de koperprijs zich exact aan het aangegeven patroon hield. Lees verder om te zien hoe dit mogelijk was.

Bij het maken van de verwachtingen gebruik ik de Elliott Wave methode. Daarbij gaat het om het tijdig herkennen van patronen. Zodra op tijd wordt vastgesteld welk patroon in de maak is, kan daar een bepaalde voorspellende waarde uit voortkomen.

Favoriete patroon

Sommige patronen zijn dan betrouwbaarder dan anderen. Een van mijn persoonlijke favorieten is het driehoek consolidatiepatroon.
Hieronder is de theoretische weergave te zien.

Driehoek consolidatie elliott wave


Het patroon bestaat uit 5 fases. Deze worden steeds kleiner en er is een samenkomend trendkanaal bij te tekenen. Zodra de 5e fase is voltooid, is het patroon klaar. Een opwaartse uitbraak mag dan worden verwacht.

Vaak gaat deze fel en heftig.

Het begon in december

Het is inmiddels 3 maanden geleden dat ik in een gratis verwachting (hier te zien) voor de koperprijs aangaf dat dit patroon wel eens gevormd kon gaan worden. Onderstaande afbeelding stond daarbij.


Te zien is dat de opwaartse fase 4 nog ontbrak en daarna nog de fase 5 daling. En om deze laatste ging het uiteindelijk, want na afronding van deze fase 5 daling stond de opwaartse uitbraak in de planning.

Interessant is dat een jaar geleden al hetzelfde patroon werd gevormd!

Dit is links in de afbeelding ingetekend. Een kleiner driehoek consolidatiepatroon kwam in april vorig jaar ten einde, waarna een forse opwaartse uitbraak plaatsvond.

Deze kleine uitvoering was daarmee de blauwdruk van wat later in het groot verwacht werd.
Uiteraard hield ik dit voor de klanten goed in de gaten.

Het gebeurt namelijk ook regelmatig dat dit patroon mogelijk wordt gevormd, maar dat het helaas niet zover komt. Dan is er geen man overboord, want de handelskans doet zich pas voor als de fase 5 wordt gevormd.

Als het dus niet zover komt is er geen verlies, maar het is zeer jammer. Jammer, omdat als het patroon wel succesvol wordt gevormd het een zeer betrouwbare handelskans oplevert. En in dit geval lukte het wel.

De uitzonderlijke handelskans kwam

Eind januari was het zover. De koers bevond zich in de positie dat een handelskans zich voordeed.

Dit benadrukte ik nog eens extra zoals de afbeelding hieronder laat zien.

Erop staat de mail die werd verstuurd naar de klanten. De boodschap dat de betrouwbaarheid 90-95% bedraagt is behoorlijk extreem te noemen en doe ik eigenlijk nooit.

Het gaf aan hoe uitzonderlijk de situatie was.
Hieronder staat dan de daadwerkelijke verwachting van die dag.

Duidelijk staan de belangrijke niveaus weergegeven. En wederom is benadrukt hoe uitzonderlijk de situatie was. Zo zijn de verwachtingen voor iedereen duidelijk, ongeacht of u kennis van de Elliott wave methode heeft of niet.

Hoe ruim 100% winst haalbaar was met turbo’s

Zelf heb ik op dat moment ingezet met CFD’s. CFD’s lopen echter mee met de koers van de onderliggende waarde en een rendement op de positie berekenen is dan ook wat lastiger.

Daarom heb ik gekeken naar een afgeleid product: de turbo’s. De hier behandelde met had een veilige stop loss, gezien de stop loss die bepaald kon worden op basis van het consolidatiepatroon.

Onderstaande afbeelding laat het koersverloop zien van de turbo met 4,02 als stop loss (volgens het patroon was 4,11 de uiterste grens, de stop loss van de turbo diende daar dus onder te komen).

De verwachting werd op een zaterdag verzonden, waardoor de klanten op maandag posities erop konden innemen. Dat was 31 januari waar de aankoop voor €3,82 mogelijk was. Zie de afbeelding hierboven.

Het minimale doel werd 3 maart bereikt. De koers van de turbo deed toen €7,84.

Een toename van ruim 105%(!).
Hieronder staat nog de situatie van dit moment met de opwaartse uitbraak uit het patroon mooi weergegeven.

Blijf op de hoogte van nieuwe kansen

Deze trade met winst dankzij koper is het ultieme voorbeeld van de meerwaarde van de gebruikte Elliott methode.

Voor de klanten vorm ik dit om naar zo duidelijk mogelijke berichten, wat hierboven werd aangetoond.
Uiteraard zijn er niet altijd zulke kansen voor handen.

Maar wanneer een volgende kans zich voordoet, zou het toch zonde zijn als u deze ook moet missen?

Meld je daarom aan voor de verwachtingen en blijf op de hoogte van de kansen zodra deze zich presenteren.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE VERWACHTINGEN EN AANMELDEN