De Bitcoin Achtbaan Van Januari 2021

De Bitcoin Achtbaan Van Januari 2021

Sinds januari bied ik met Elliottwaves.nl een nieuwe dienst aan: de Bitcoin analyses. Ik heb gemerkt dat er veel mensen zijn die interesse hebben in alleen cryptocurrencies zoals Bitcoin en daarnaast weinig of geen behoefte hebben aan analyses van beurzen of andere financiële markten. Om in die behoefte te voorzien, zijn dus de Bitcoin updates in het leven geroepen.

Wat er allemaal gebeurde

En de timing had niet beter gekund. Na eerst een top boven $40.000 te hebben geplaatst, crashte de koers van de digitale munt ruim 25% binnen 3 handelsdagen! Daarna volgde een forse opleving, met uiteindelijk wederom een crash van meer dan 25%. En nu komt het mooie: zowel de laatste stijgingsfase tot boven $40.000 was in deze nieuwe Bitcoin analyses vooraf aangegeven als meest voor de hand liggende scenario! Daarna werd gewaarschuwd voor een aanstaande ”grote correctie”, op de ochtend van de dag dat de eerste crash plaatsvond. Ook de tussentijdse opleving kwam volgens verwachting en volgde mooi het in de analyses aangegeven patroon. En alsof het nog niet genoeg was, kon ook nog de draai naar de tweede dalingsgolf/crash perfect vooraf worden aangegeven. Wie dus de analyses volgde sinds het begin, heeft zeer mooie handelskansen gehad. Hieronder laat ik dit zien. Dit als bewijs van bovenstaand verhaal en daarnaast als illustratie zodat u kunt zien hoe de analyses er ongeveer uitzien.

Set-Up voor grote correctie

Het begon met de analyse van woensdag 6 januari, welke hieronder is afgebeeld.

Reeds op 6 januari werd een ”grotere correctiefase” aangekondigd

En wie niet bekend is met de Elliott Wave methode: laat u niet afschrikken, de tekst erbij zou al een deel moeten verduidelijken. Het plaatje, met daarin de dikke witte ”prognose lijn” zou de rest moeten verhelderen. Met de tekst erbij, was de boodschap dat er nog een stijging ontbrak bij het patroon dat ik voor ogen had. En met rood heb ik gemarkeerd wat er toen al boven de markt hing: een verwachte grotere correctie. Onderstaande afbeelding laat de analyse van 10 januari zien: de dag waarop de koers nog boven $40.000 stond en de $30.000 naderde al de dag erna; een meer dan 25% daling/crash.

Inderdaad: een belangrijke top was geplaatst

De boodschap was, zoals in de titel is te zien, dat er mogelijk een belangrijke top was geplaatst. Zolang de koers onder de rode lijn uit de grafiek zou blijven, ging ik daarvan uit en leek de weg vrij voor een dalingsfase. Deze is dus gekomen zoals goed is te zien op de grafiek uit de analyse van 12 januari, die hieronder is afgebeeld.

Ook de tussentijdse opleving volgde exact het geprognosticeerde pad

En hier komt een sterk punt van de Elliott wave methode naar voren: de daling vanaf DE top vormde een bepaalde structuur, die aangaf dat het hoogstwaarschijnlijk niet bij die ene daling zou blijven. De hierboven weergegeven opleving werd dan ook aangegeven als dat het niet meer dan een tijdelijke correctie was, zie ook de titel van de analyse van die dag.

Tussentijdse opleving

Een opwaartse fase ontbrak nog om de correctie tot een goed einde te brengen. In de analyse van een dag later, 13 januari, werd meer duidelijk zoals hieronder is te zien.

Verwachte stijging zou goede SHORT instapkans richting $30.000 geven

De opwaartse correctie zou minimaal nog even door moeten stijgen boven de groene lijn. Met een grote kans ook dat de bovenzijde van het getekende trendkanaal opgezocht zou worden. Maar, bij de Elliott Wave methode gaat het vooral om de fases. In het geval hierboven zou de stijging nog een rode 5-wave beweging moeten vormen, zoals hier schematisch werd ingetekend. En zodra die fases waren voltooid, zou de kans op een draai en de volgende grote daling aanzienlijk toenemen. Dat was dan ook de boodschap van de dag erna, welke op onderstaande afbeelding is weergegeven.

Crash nummer 2

Aangekomen in topvormingzone: instapgebied voor neerwaartse posities

Te zien is dat de opleving inderdaad is gekomen en de bovenzijde van het getekende trendkanaal was benaderd. De interne structuur leek nog een laatste kleine stijging te missen, maar in zulke situaties moet zo’n beweging niet altijd te letterlijk worden genomen. Ook gezien de omvang van de verwachte aanstaande dalingsfase van meer dan 25%. Maar, in dit geval volgde de koers EXACT het patroon en werd het zeer fraai uitgevoerd. De analyse van de dag erna laat dit mooi zien.

Koers inderdaad weer op weg naar $30.000

De koers was precies opgelopen tot waar het volgens het boekje moest: de bovenzijde van het trendkanaal. En zoals gezegd werden ook nog eens alle interne fases netjes gevormd. Dit alles betekent dat ook de rest van het patroon hoogstwaarschijnlijk (het blijft een vorm van kans bepaling) opgevolgd zou worden: de aanstaande 25% daling/crash kon beginnen. Een neergang naar de $30.000 regio, waar de bodem een week eerder werd geplaatst, was te bepalen als meest voor de hand liggende scenario. Dit gaf dus een zeer goede instapkans voor die verwachte daling. En ook tijdens de daling kwam er nog een (her)kans om neerwaartse posities in te nemen. Onderstaande afbeelding laat de analyse van 18 januari zien.

Nog een laatste kans om in te spelen op verwachte daling

Een eerste dalingsgolf richting de $30.000 was alweer geweest, maar dalingen gaan zelden in 1 streep. Hier volgden ook eerst nog enkele tussentijdse oplevingen. Deze moesten onder bepaalde punten blijven, die vastgesteld konden worden dankzij de Elliott Wave methode. En zolang daaronder, bleef de verwachting dat de weg naar $30.000 was ingezet. De oplevingen konden dus worden gebruikt om daar posities op in te nemen, met een zeer goede risk/reward verhouding.

Overzicht uitgekomen verwachtingen

En dan laat onderstaande afbeelding zien hoe het is afgelopen, met in het koersverloop de belangrijkste uitgekomen uitspraken uit de hierboven behandelde analyses.

De Bitcoin achtbaan van januari 2021: ZEER goede handelskansen voor de leden

De koers bleef nipt onder de rode lijn. Dat is echter zoals het kan gaan: harde grenzen binnen de Elliott methode kunnen tot op een haar na worden genaderd, zonder dat het patroon ongeldig wordt. De daling volgde uiteindelijk en de eerdere bodem (groene lijn) werd ruimschoots doorbroken.

Als u naar aanleiding van bovenstaand verhaal meer wilt weten of ook de Bitcoin analyses zou willen ontvangen, ga dan naar DEZE LINK VOOR MEER INFO & AANMELDEN.

Resultaat 1–16 van de 255 resultaten wordt getoond