In 2019 kon een opwaartse versnelling van de zilverprijs vooraf worden aangegeven richting de abonnees.

De koersen van de edelmetalen zijn over het algemeen het minst duidelijk qua Elliott patronen. Er is dus zeker niet altijd een duidelijk beeld van te vormen. Maar dat wordt goed gemaakt met de gevallen dat er wel duidelijkheid is: vaak wordt het patroon dan ook zeer goed uitgevoerd zoals ook het GOUD VOORBEELD van 2019. In juli 2019 werd onderstaande analyse van de zilverprijs naar de leden verstuurd.

elliott wave zilver 2019 voor
Zilver analyse 9 juli 2019

Vanaf de bodem in november werd een stijging gevormd, tot in februari. Deze stijging vormde een 5-wave patroon: een beweging bestaande uit 5 fases (in dit geval rode 1 t/m 5) die vaak de richting van de grotere trend aangeven. Na de top in februari volgde een daling. Deze daling vormde geen 5-wave patroon, maar een abc-patroon. Dat is een correctievorm en komt dus voor tegen de trend in.

Zo waren er dus 2 signalen dat er een opwaartse trend gaande was: met de 5-wave stijging en met de abc daling. Toen de koers begon op te veren zou dat de hervatting moeten zijn van de opwaartse trend. Om deze intact te houden was een hogere bodem nodig boven de met een rode streep aangegeven bodem.

De weg naar minimaal een hogere top boven de $16,20 zou dan zijn ingezet. De grafiek hieronder laat zien hoe dit punt zeer overtuigend werd doorbroken.

Elliott wave zilver 2019 na
Aangegeven doel ruimschoots behaald

Met het behalen van de $16,20 top was het minimale doel behaald en was het meest zekere deel van de stijging voorbij.

Bovenstaand voorbeeld laat daarmee mooi zien hoe de koers van zilver HET kenmerkende Elliott patroon goed opvolgde: de 5-wave stijging, gevolgd door een abc daling. Dagelijks hou ik allerlei markten in de gaten, op zoek naar de duidelijkste patronen.

En met 12 jaren ervaring met de Elliott Wave theorie, kan ik steeds beter inzien wat de meest betrouwbare kansen zijn. Deze geef ik door via de e-mail analyses.

Kom erachter of de analyses ook voor u een meerwaarde hebben. Meld u aan voor het uitprobeer abonnement:

Meer info is hier te vinden.