AEX 2018: Elliott Wave methode werkt nog steeds.
Heel vaak lees ik over gemanipuleerde beurzen. Dat centrale banken zorgen voor in principe onmogelijke stijgingen.
De Elliott wave methode, die 90 jaar geleden is ontdekt, zou daarom onbruikbaar zijn. Gelukkig weet ik beter en dit artikel is bedoeld om dat te onderbouwen. Het laat een periode uit 2018 zien van de AEX waar zeer specifieke verwachtingen zijn uitgekomen. Veel betere ‘voorspellingen’ van het koersverloop zijn voor zover ik weet nergens te vinden, maar oordeelt u ook vooral zelf.
Ik begin met onderstaande AEX analyse van 8 januari.

Voor de eenvoud ga ik verder niet diep in op welk onderdeel van de theorie hierbij hoort. Duidelijk is dat ik destijds aangaf dat er topvorming aanstaande leek te zijn.
De grafiek laat schematisch het verwachte koersverloop zien. Een dalingsfase staat daar duidelijk ingetekend. Op 23 januari stond onderstaande AEX grafiek in de update.

Te zien is dat de koers was aangekomen bij de bovenkant van het getekende trendkanaal. Op deze stand, 570, gaf ik de verwachting van een daling naar de 530. Onderstaande afbeelding is van een dag later.

Mogelijk was de top geplaatst, exact tegen de bovenkant van het trendkanaal… En inderdaad, de verwachte daling kwam toen op gang. Hieronder de analyse van 11 februari.

In de bijbehorende tekst ziet u dat ik tussentijds al aangaf dat de 520 zelfs bereikbaar was. Bovenstaande grafiek laat zien deze koers ruim werd doorbroken met een stand van 518.
En belangrijk: dankzij de Elliott wave methode zag ik signalen dat het om een tijdelijke correctieve daling ging! In de update van hierboven staat dat de daling een goede kans gaf om opwaartse posities in te nemen voor de langere termijn. Onderstaande grafiek van 19 februari laat zien dat de bodem hoogstwaarschijnlijk was geplaatst en dat de opwaartse trend weer was hervat.

En de analyse van 28 februari laat zien dat de rode 5-wave stijging de bevestiging was van de opwaartse trend.
Een correctiedaling zou een instapkans geven voor koersen naar ”550 en hoger” (wat uiteindelijk ruim 575 werd!). Onderstaande grafiek uit de update van 26 maart laat zien dat die correctie inderdaad kwam en deze gaf genoeg kansen om in te spelen op die verwachte stijgingsgolf naar minimaal 550.

Alleen mogelijk met Elliott Wave
Bovenstaand verhaal laat wederom zien wat voor ongelooflijk hulpmiddel de Elliott Wave methode is, mits juist toegepast. Want vraag uzelf af: kan het toeval zijn dat eerst wordt gezegd dat tussen ongeveer 560-570 een top wordt verwacht met daarna een daling naar 530?
En dat de top inderdaad op 570 ongeveer wordt geplaatst, waarna de koers wegzakt. Tijdens de daling kon ik zien dat de 530 te optimistisch was en de 520 ook haalbaar zou zijn.
En ook dat was raak, de bodem werd uiteindelijk rond 516 geplaatst. En dan zagen de ontvangers dat die koersen een kans gaven voor een verwachte stijging naar minimaal 550, wat ook is uitgekomen!
Er is geen enkele methode die in staat is om draaien vooraf zo aan te kondigen en daarnaast ook wat de omvang wordt van de beweging na de draai. Sterker: bij de top rond 570 tekende ik al de vervolgstijging naar de 550 in, wat pas na 2 draaien (eerst de daling en daarna de stijging) zou gebeuren.
En dat gebeurde dus allemaal gewoon in 2018; de AEX volgde gewoon netjes een Elliott patroon dat al 90 jaar bestaat.
BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE VERWACHTINGEN.