AEX 2018: Elliott Wave methode werkt nog steeds.

Hoe vaak lees ik niet dat de beurzen gemanipuleerd worden. De centrale banken zouden zorgen voor in principe onmogelijk geachte stijgingen.

De Elliott wave methode, die 90 jaar geleden is ontdekt, zou daarom niet meer kunnen werken. Gelukkig weet ik beter en ik hoop dat u dat ook weet na het zien van mijn voorgaande archief voorbeelden. Zo niet, wellicht dat deze dan kan laten zien dat de Elliott methode, ook in 2018 nog liet zien perfect te werken als middel om het toekomstige koersverloop in te schatten.

Ik begin met onderstaande AEX analyse van 8 januari.

Elliott Wave aex 8 januari 2018
ANALYSE 8 JANUARI

Voor de eenvoud ga ik verder niet diep in op welk onderdeel van de theorie hierbij hoort. Duidelijk is dat ik destijds aangaf dat er topvorming aanstaande leek te zijn.

De grafiek laat schematisch zien hoe het koersverloop ongeveer zou moeten gaan; een dalingsfase staat daar duidelijk ingetekend. Op 23 januari stond onderstaande AEX grafiek in de update.

Elliott wave aex 23 jan 2018
ANALYSE 23 JANUARI

Te zien is dat de koers was aangekomen bij de bovenkant van het getekende trendkanaal. Op deze stand, 570, werd dus aangegeven dat een daling naar de 530 verwacht mocht worden. Onderstaande afbeelding is van een dag later.

Elliott wave aex 24 jan 2018
ANALYSE 24 JANUARI

Mogelijk was de top geplaatst, wat dan exact tegen de bovenkant van het trendkanaal zou zijn geweest… En inderdaad, de verwachte daling kwam toen op gang. Hieronder de analyse van 11 februari.

Elliott Wave aex 11 feb 2018
ANALYSE 11 FEBRUARI

Als u de moeite neemt om ook de tekst daarin terug te lezen, dan ziet u dat ik tussentijds al had aangegeven dat de 520 zelfs bereikt kon worden. Bovenstaande grafiek laat zien dat de koers dat ruim had bereikt, met een stand van 518.

En belangrijk: dankzij Elliott kon ik dus zien dat het om een tijdelijke correctieve daling ging! In de update van hierboven staat dat de daling een goede kans gaf om opwaartse posities in te nemen voor de langere termijn! Onderstaande grafiek van 19 februari laat zien dat de bodem hoogstwaarschijnlijk was geplaatst en dat de opwaartse trend weer was hervat.

Elliott wave AEX 19 feb 2018
ANALYSE 19 FEBRUARI

En de analyse van 28 februari laat zien dat er bevestiging is van de opwaartse trend, doordat de AEX een (rode) 5-wave stijging heeft gevormd.

Elliott wave aex 28 feb 2018
ANALYSE 28 FEBRUARI

Een correctiedaling zou instapkans geven voor koersen naar ”550 en hoger” (wat uiteindelijk ruim 575 werd!). Onderstaande grafiek uit de update van 26 maart laat zien dat die correctie inderdaad kwam en deze gaf genoeg kansen om in te spelen op die verwachte stijgingsgolf naar minimaal 550.

Elliott Wave aex 26 mrt 2018
ANALYSE 26 MAART

Alleen mogelijk met Elliott Wave

Bovenstaand verhaal laat wederom zien wat voor ongelooflijk hulpmiddel de Elliott Wave methode is, mits het juist wordt toegepast natuurlijk. Want vraag uzelf af: kan het toeval zijn dat eerst wordt gezegd dat tussen ongeveer 560-570 een top wordt gevormd, waarna een daling naar 530 verwacht mag worden?

En dat de top inderdaad op 570 ongeveer wordt geplaatst, waarna de koers wegzakt. Tijdens de daling kon ik zien dat de 530 te optimistisch was en de 520 ook haalbaar zou zijn.

En ook dat was raak, de bodem zou uiteindelijk rond 516 worden geplaatst. En dan ook dat die koersen een kans gaven voor een verwachte stijging naar minimaal 550, wat ook is uitgekomen!

Er is geen enkele methode die in staat is om draaien vooraf zo aan te kondigen en daarnaast ook aan te geven wat de omvang wordt van de beweging na de draai. Sterker: bij de top rond 570 tekende ik al de vervolgstijging naar de 550 in, wat pas na 2 draaien (eerst de daling en daarna de stijging) zou gebeuren.

En dat gebeurde dus allemaal gewoon in 2018; de AEX volgde gewoon netjes een Elliott patroon dat al 90 jaar bestaat.

Kom erachter of de analyses ook voor u een meerwaarde hebben. Meld u aan voor het uitprobeer abonnement:

Meer info is hier te vinden.