Beurscrash Risicometer

Beurscrash risicometer beursverwachting AEX

Laatste aanpassing: 2 Februari

Van: 40%

Naar: 5%

BEL 0900-7999999 voor korte toelichting in 100 seconden

Allereerst: Wanneer is er sprake van een beurscrash? Daarbij hou ik mij aan de volgende definitie:

”Een koersdaling voor de AEX die ruim afwijkt van wat normaal is binnen een tijdsbestek.”

Ter globale illustratie:

Geen crash: -30% na 12 maanden

Wel crash: -30% na 12 dagen

Geen crash: -10% na 1 maand

Wel crash: -10% na 1 dag

De beurscrash risicometer van Beursverwachting.nl laat de ingeschatte kans zien voor een beurscrash van de AEX de komende tijd. 

Theoretisch is er altijd wel een kleine kans dat er uit het niets een crash ontstaat. Het enige voorbeeld dat ik daarvan kan herinneren was de Flash Crash uit 2010

Zo’n (Black Swan) gebeurtenis is eigenlijk niet te voorspellen. 

”Normale” beurscrashes wel. Zowel in 2008 als in 2020 kon ik de ontvangers van mijn analyses waarschuwen voor een beurscrash. Zie bijvoorbeeld deze Facebook advertentie van december (!) 2019: (Situatie die nu meer dan 80% kans op de risicometer zou betekenen)

beursverwachting advertentie facebook crash 2020

Voor beleggers is het daarmee van belang om ergens een indicatie te hebben van hoe groot de kans op een beurscrash momenteel is. Vergelijk het met het kijken naar de weersverwachting tijdens een mooie zomerse dag: graag bekijk je dan even of er kans op onweer is. 

Om op de hoogte te blijven van een verandering van de kans op een beurscrash kunt u uiteraard deze pagina regelmatig bezoeken. Wilt u echt niets missen, dan kunt u zich ook via onderstaand formulier aanmelden. U ontvangt dan direct een e-mail indien de stand van de risicometer is aangepast. 

AANMELDEN E-MAIL NOTIFICATIE VERANDERING KANS OP BEURSCRASH:

Wilt u helemaal op de hoogte blijven, ook van de opwaartse kansen als die er zijn, dan kunt u als serieuze belegger eigenlijk niet zonder de uitgebreide verwachtingen. 

Meer info daarover vind u via deze link. 

MVG,

Mark Steert