AEX Crash 2008

De AEX crash van 2008 volgde netjes een Elliott Wave verwachting. Bekijk hier hoe dit allemaal uitkwam en werd opgevolgd.

Veel mensen zullen vluchtig door onderstaand verhaal scrollen. Dan zal het echter grotendeels langs u heen gaan. Het is aan te raden om onderstaand verhaal door te nemen als u er de tijd voor wilt en kan nemen. Wie dat doet zal enkele toch erg bijzondere verwachtingen zien die zijn uitgekomen, wat nooit als toeval bestempeld kan worden. 

Wie vragen, opmerkingen of bedenkingen heeft bij onderstaand verhaal, stel ze gerust via info@beursverwachting.nl. 

Koersverloop AEX 2008

Koersverloop AEX 2008

Het slechtste beursjaar voor de AEX ooit. Dat was 2008. Er was sprake van een crash en de index verloor meer dan 50% zoals bovenstaande grafiek laat zien. 

Dankzij de Elliott Wave methode was ik een van de weinigen die deze daling echter al aan zag komen. 

Het feit dat de crash ook inderdaad kwam, was voor mij definitief het teken dat de Elliott Wave methode het beste in staat is om grote bewegingen vooraf aan te kondigen. En omdat dit zo’n uitzonderlijk beursjaar was, heb ik voor dit jaar extra veel voorbeelden uit mijn archief. 

Destijds schreef ik wekelijks een analyse met weekverwachting op een website waar meer dan 20 beursanalisten dat wekelijks deden.

Passages uit de analyses van toen heb ik bewaard. Deze staan hieronder in combinatie met grafieken om aan te geven waar die uitspraken zijn gedaan. Deze grafieken zijn destijds gemaakt voor eigen gebruik, let daarom niet teveel op de lay-out. 

Elliott wave AEX 2008

Bij 1 met rode pijl op de grafiek: Week van 7-11 april

Volgens mijn telling zit de AEX nu in de eerste opwaartse beweging die waarschijnlijk nog niet helemaal is afgerond; het kan dus nog iets hoger. Ik denk dat er in het begin van de week een lichte terugval komt (richting 450) en daarna een doorbraak van het hoogste punt van vrijdag, waarna de eerste stijgingsgolf er op zal zitten (afketsen op dalende weerstandlijn??) en gevolgd zal worden door een daling. Deze daling is dan volgens mijn telling een Golf B en het volgens Elliott zijn B-waves ‘’phonies’’ofwel valseriken en ALS met deze B wave de bodem van 415 wordt doorbroken (blauwe lijnen plaatje), wat ik niet waarschijnlijk acht, zullen velen dit zien als een bevestiging van het vervolg van de daling naar nieuwe lows, maar dat is het dan dus NIET!! Beren, u bent gewaarschuwd…

Elliott wave AEX 2008

Bij 2 met rode pijl op de grafiek: week van 14-18 april

….en in dit geval corrigeert golf B tussen de 38% en 79% van golf A, dat een koersdoelgebied inhoudt welke ligt tussen de 446 en 425 punten……

Elliott wave AEX 2008

Bij 3 met rode pijl op de grafiek:  week van 21-25 april

Vanaf de bodem op maandag geeft dat een koersdoel van ongeveer 500.

…………Maar nu zitten we nog in golf 2. Kenmerkend voor een golf 2 zoals wij die nu zien in de aandelenmarkten wereldwijd, is dat de hoop weer terugkeert. Hoop op dat de daling is afgerond, dat het ergste al geweest is en: hoop op een nieuwe top. Een maand geleden was echt iedereen negatief en nu lees ik dus weer overal verhalen van dat het ergste voorbij is en dat de AEX nu op weg kan naar een nieuwe top boven die van vorig jaar… En door deze hoop zullen er veel mensen weer in aandelen stappen en dit kan ook daadwerkelijk voor een sterke stijging zorgen, zie afgelopen week.

Maar volgens mij zijn deze mensen ‘’gekidnapt’´ en komt die top er niet.

Bij 4 met rode pijl op de grafiek: week van 5-9 mei

….Dit houdt in dat de AEX zich nog steeds in golf C bevindt. Deze golf zal zich, net als golf A, in 5 golven (lichtblauw) ontwikkelen. ……

…..Maar nu zitten we dus nog in golf 3 (lichtblauw) van C en deze week is golf 4 (gezonde winstnemingen) en misschien ook al golf 5 (overdrijvingsgolf) te verwachten. Deze laatste zou ergens een top ‘’moeten’’ zetten tegen het trendlijntje (rood) aan. Hierbij hoort een AEX koers van ongeveer 500,……

…..Zakt het door de onderste blauwe horizontale lijn, 461, dan is het bijna zeker dat de AEX zich in golf 3 bevindt. Deze golf 3 zal de AEX in de komende maanden naar nieuwe lows brengen en hierbij valt niet uit te sluiten dat de bodems van 2003 (rond 217) zelfs getest gaan worden. Maar dat is nog iets te ver weg, echter hoe langer de AEX het huidige scenario gewoon volgt, hoe groter uiteraard de kans dat dit de juiste is….

Bij 5 met rode pijl op de grafiek: week van 12-16 mei

… Concreet voor aankomende week verwacht ik een zijwaarts verloop (een keer omhoog en daarna weer lager, zie grafiek). En als de bodem gezet wordt dan kan deze week ook al golf 5 (lichtblauw) kunnen beginnen.

Bij 6 met rode pijl op de grafiek: week van 19-23 mei

….Golf 4 is dinsdag afgerond en daarna is dus golf 5 begonnen die waarschijnlijk gisteren ook geplaatst is. Mocht dit toch niet zo zijn dan zal de top dus niet ver weg zijn, omdat golf 5 niet langer mag worden dan 26 punten. Dit geeft een maximaal punt van ongeveer 502-503…

Bij 7 met rode pijl op de grafiek: week van 26-30 mei

Volgens mijn voorkeurtelling is golf 2 afgelopen maandag afgerond en is de daling die daarop volgde het begin van DE golf 3….

Bij 8 met rode pijl op de grafiek: week van 2-6 juni

Zolang de AEX onder de 496 blijft en de overige belangrijke indices onder de voor hen vergelijkbare top blijven, denk ik nog steeds dat de AEX in de rode golf 3 zit; de neergaande golf die gestart is vanaf 496 en die de AEX onder de 400 zal brengen.

Bij 9 met rode pijl op de grafiek: week van 9-13 juni

Volgens mijn telling zouden we nu in een neergaande beweging moeten zitten, die de AEX uiteindelijk ver onder de bodems van dit jaar gaat brengen. Ik sluit zelfs niet uit dat de bodems van 2003 in gevaar komen… Maar voor het zover is moet er eerst meer zekerheid komen dat deze telling de juiste is. ….

….maar de hoofdtrend zou nu duidelijk omlaag moeten zijn dus elk herstel zal puurt technisch zijn, gevoed door o.a. shortcovering en natuurlijk mensen die denken dat HET koopmoment is aangebroken… Ik zou eerder spreken van het VERkoopmoment…

Bij 10 met rode pijl op de grafiek: week van 23-27 juni

Daarnaast hield ik enkele weken bepaalde belangrijke niveaus bij, die ik aangaf met horizontale lijnen. Afgelopen week is de laatste van de 3 gesneuveld (blauwe horizontale lijn) en nu is het wat mij betreft 99% zeker (ik neem maar aan dat 100% zekerheid niet kan), dat we sowieso onder de 415 gaan komen. Wellicht niet deze week, maar punt gaat sneuvelen.

Bij 11 met rode pijl op de grafiek: week van 30 juni-4 juli

….En met de Dow Jones en de Engelse FTSE-100 die door het laagste punt van dit jaar breken, is een ZEER duidelijk signaal gegeven dat dit scenario inderdaad uit gaat komen….. Conclusie: Op de langere termijn is mijn telling ZWAAR bearisch, al verwacht ik op de korte termijn een korte opleving….. Maar op de een of andere manier verbaast het me niet als die wordt overgeslagen….

AEX 2008 elliott wave

Bij 12 met rode pijl: week van 14-18 juli

…. Het volgende koersdoel ligt in de zone 388-390. Komt het hier duidelijk onder, dan is er nog een koersdoel van 375 te berekenen….. (Helaas is de rest van deze analyse er niet, waardoor ik zelf ook niet exact weet hoe ik destijds bij de 375 kwam, maar het is bijzonder om te zien dat dit inderdaad zo is uitgekomen!)

AEX 2008 elliott wave

Bij 13 met rode pijl: week van 21-25 juli

….Op de langere termijn zijn we op weg naar hogere koersen. Immers, de hele golf 1 vanaf 496 moet worden gecorrigeerd met een golf 2. Hoever deze uiteindelijk gaat is NIET vast te stellen vooraf. Maar hoe verder dit patroon zich zal ontwikkelen, hoe duidelijker het zal worden waar de top van deze golf gezet gaat worden. Richtlijnen zijn ook nu weer Fibonacchi verhoudingen. De volgende doelen zijn dan te berekenen:
421, 435 en 450. Er zijn er meer, maar waarschijnlijk zal ergens rond deze niveaus de opwaartse beweging stokken waarna er pas ECHT PANIEK zal ontstaan in de dalingsgolf die DAN weer zal komen…. …..

Elliott Wave aex 2008

Bij 14 met rode pijl: de periode van 28 juli-15 aug

Vanwege vakantie is dit een update voor de aankomende 3! handelsweken.
De AEX zit volgens mijn voorkeurtelling nog steeds in golf 2 (donkergroen), nadat vorige week golf 1 (donkergroen) geplaatst is. Deze golf 2 is een correctie hierop en zal uiteindelijk weer helemaal gecorrigeerd worden. Mocht mijn voorkeurtelling uitkomen dan is dit de waarschijnlijk laatste kans om wellicht gewone aandelen van de hand te doen, want op de langere termijn wordt het volgens mijn telling alleen maar erger. Dit schreef ik in de update van de week van 9-13 juni: ,, …en natuurlijk mensen die denken dat HET koopmoment is aangebroken… Ik zou eerder spreken van het VERkoopmoment…’’
Ook nu zitten we, met deze golf 2, in een verkoopmoment. Als golf 3 (donkergroen) start, dan is het hoogstwaarschijnlijk te laat….

…..Kortom DE top is te verwachten tussen aankomende donderdag en donderdag 14 (of misschien 15 ivm augustus expiratie op die dag) augustus…..(Het werd 13 augustus…)

Elliott Wave aex 2008

Bij 15 met rode pijl: voor de week van 18-22 augustus

….blijft het vervolg hetzelfde: een zo goed als verticale streep naar de 387. Daar wellicht een korte pauze (technisch herstel), maar daarna verwacht ik dan een rit richting de 300….

Elliott Wave aex 2008

Bij 16 met rode pijl: week van 25-29 augustus
…Dus nogmaals voor de duidelijkheid: Zolang onder 417 blijf ik (extreem) bearish, boven de 417 is het echter direct tijd om (tijdelijk) bullish te worden en een rit te verwachten naar minimaal 423

Bij 17 met rode pijl: week van 15-19 september

…Daarna komt een daling (golf 3 rood) die de heftigste daling in jaren moet worden. Ik ga uit van een weekslot procenten lager dan afgelopen week. 10% eraf zou zelfs niet eens raar zijn!! .. *het is 12,5% geworden

Bij 18 met rode pijl: week van 6-10 oktober

…Vanaf de top afgelopen vrijdag geeft dat een doel van rond de 275 voor de AEX!…

En voor het overzicht staan hieronder enkele van bovenstaande analyses geprojecteerd in het bijbehorende koersverloop van 2008, zodat u kunt zien hoe het is uitgekomen. 

elliottwave aex 2008 overzicht

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE VERWACHTINGEN EN MELD U AAN. 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE VERWACHTINGEN EN OM AAN TE MELDEN.