AEX, DAX, GOUD: 3X RAAK IN 1 MAAND

Winst met de AEX, DAX en goud. September 2020 was een maand waar de meerwaarde van de Elliott Wave methode weer volop naar voren kwam. In dit artikel laat ik 3 zeer goed uitgekomen verwachtingen zien, waar de ontvangers van de analyses zeker mooie winst mee konden halen.

AEX

In het begin van de maand was er de AEX. Daar werd een zijwaarts triangle consolidatiepatroon gevormd, wat gezien moet worden als pauze binnen een trend. Na afronding van zo’n patroon wordt de grotere trend weer hervat en in dit geval ging dat om een neerwaartse hervatting. Op 3 september stond onderstaande analyse in de update van die dag.

aex september 2020
Deze analyse was ruim 20 AEX winstpunten waard

De AEX stond boven de 560 en een daling naar de 543 zone werd aangegeven als verwachting. Nog dezelfde dag zakte de AEX al tot onder de 550. Wie posities had ingenomen op basis van deze analyse, had daar dus al ruim 10 AEX winstpunten mee gehad.

De dag erna zakte de AEX verder tot zelfs de 535 zone, RUIM onder de aangegeven 543. In totaal waren hier dus zeker 20 tot 30 (!) AEX winstpunten te behalen. Na slechts 1 handelsdag.

Goud

Ongeveer twee weken later was het wederom raak. Onderstaande goud analyse stond in de update van zaterdag 19 september.

goud triangle sep 2020
Deze analyse was ruim $100 waard


En sommigen zullen het wellicht al hebben gezien: ook hier werd een triangle consolidatie patroon gevormd! Ook binnen een neerwaartse trend. Een daling van ruim $100 werd aangegeven. De grafiek hieronder laat zien hoe deze inderdaad is gekomen.

goud29sep2020

Let ook op de structuur van de daling: deze vormde een (rode) 5-wave patroon, zoals ook in de grafiek van 19 september stond ingetekend!

De eerste handelsdag (maandag) na deze analyse, haalde de koers nog de $1955. Dezelfde dag nog zakte het naar de $1880: al $75 van de $100 daling. Uiteindelijk zou op woensdag de koers de $1862 bereiken wat het doel was en de laagste stand van die dag was $1855: inderdaad $100 lager dan de koers van maandag waar neerwaartse posities ingenomen konden worden.

Wederom dus een handelskans waar fraaie winst mee gehaal kon worden, zelfs eigenlijk zonder op een noemenswaardig tussentijds verlies (drawdown) te hebben gestaan!

DAX

En alsof dit nog niet genoeg was, gaf de DAX nog een derde zeer goede september handelskans.
Omdat deze in principe nog steeds loopt, laat ik hier nog even niets van zien om de belangrijke ledeninformatie achterwege te houden. Wel heb ik hier zelf een winst van ruim €800 gepakt met 1 CFD, wat neerkomt op 800 DAX winstpunten. Na slechts 6 handelsdagen! Onderstaande afbeelding laat dit zien.

dax winst elliott 2020
Ruim 800 DAX Winstpunten

Tot slot

Al met al denk ik dat de maand september zeker heeft laten zien waarom ik jaren geleden al koos voor de Elliott wave methode. De methode is helaas door velen foutief toegepast en heeft daardoor een onterecht vreemd imago. Zelf kunt u hopelijk dankzij de bovenstaande voorbeelden zien wat er mogelijk is.

Daarmee claim ik niet dat ik altijd in staat ben alle bewegingen vooraf goed te voorspellen. Niemand kan dat. Wel ben ik overtuigd dat de Elliott Wave methode het beste hulpmiddel is om het maximaal haalbare qua goede voorspellingen eruit te halen. De afgelopen maand heeft dat nog meer versterkt.

Ik denk dat de voorbeelden van de aex, dax en goud laten zien dat kennis van de Elliott Wave methode verder niet noodzakelijk is om de analyses te kunnen begrijpen. Indien een goede kans zich voordoet, worden koersdoelen/richtpunten benoemd evenals de stop loss grens waar het patroon zich aan moet houden.

Zo kan ieder voor zich bepalen of het qua risico aanvaardbaar is om posities in te nemen of om te wachten op een betere risk/reward verhouding.

Meld u hier aan voor de analyses.