Bitcoin

Niemand weet natuurlijk met zekerheid wat de koers van de Bitcoin gaat doen. Toch is het van belang om instap- en uitstappunten ergens op te baseren. De Elliott Wave methode kan helpen bij het bepalen van deze punten. Hieronder staan 3 voorbeelden, waar ik laat zien hoe ik dankzij de Elliott Wave methode belangrijke bewegingen VOORAF kon aangeven aan de ontvangers van mijn analyses.
De in mijn ogen meest indrukwekkende is de eerste, uit eind 2017. Ik zal verder niet teveel achtergrondinfo erbij vermelden, maar interessant is wel het volgende: eind 2017 had ik net fotokopieën van originele naslagwerken van meneer Elliott. Daar werd mij duidelijk hoe hij de theorie bedoeld heeft, wat anders is dan op internet overal te vinden is! En de eerste keer dat deze nieuwe inzichten echt werden toegepast, was hier op de Bitcoin. De tekst onder de grafiek begint daar dan ook over. Kijk en lees mee!

1: Lange termijn top + grote daling

bitcoin top 2017 elliottwaves.nl
Leden analyse 21 december 2017, waar lange termijn top en ''aanzienlijke correctie'' werd voorspeld

De kern is dat een beweging uit een bepaald aantal fases moet bestaan. Zodra het aantal fases is voltooid, dan is de beweging klaar. En hier is te zien dat ik ”uitgeteld” was. Het valt mij wel op hoe luchtig ik aangeef dat er een ”aanzienlijke correctie” gestart leek te zijn, die mogelijk naar de $1.000 zou kunnen gaan (extreemste geval). De afbeelding hieronder laat zien dat daar inderdaad de lange termijn top was geplaatst, zoals in de analyse van 21 december werd aangegeven. Dit was slechts 4 dagen nadat de daadwerkelijke top was geplaatst.

bitcoin crash
17 december 2017 plaatste de Bitcoin inderdaad lange termijn top, waarna ''aanzienlijke correctie'' (crash) daadwerkelijk kwam

Bovenstaand voorbeeld laat zien hoe (het juist toepassen van!) de Elliott Wave methode kon worden gebruikt bij het uitroepen van de lange termijn top. Maar ook kortere termijn bewegingen kunnen vooraf worden gezien, mits een duidelijk patroon zichtbaar is. 

Korte termijn trade 2019

Hieronder staat een voorbeeld uit de zomer van 2019.

bitcoin korte termijn stijging
Leden analyse uit 2019, met korte termijn handelskans

Er was een positive set-up gevormd, die geldig bleef zolang de koers boven de rode lijn op $9085 standhield. Het minimale doel voor de stijging was de recent gevormde top, weergegeven als de rode 1, op $11.098. Hieronder is te zien hoe de koers nog verder terugzakte eerst, waardoor qua risk/reward een nog interessantere handelskans was ontstaan.

Goede risk/reward voor opwaartse posities

Dit laat denk ik tevens goed zien dat er verder geen kennis van de Elliott Wave methode is vereist om de analyses te kunnen begrijpen. Ik behandel de theorie als argument waarom ik uitga van een bepaalde beweging. De conclusie daarvan moet echter helder zijn en voor zo goed als iedereen te begrijpen. Hieronder is te zien hoe de verwachte stijging naar minimaal de $11.100 zone is gekomen.

bitcoin haalde koersdoel 2019
Koersdoel op groene lijn werd ruimschoots bereikt

Het werd zeer spannend met de stop loss, wat overigens een zeer belangrijk aspect is binnen de Elliott Wave methode: de stop loss grens kan soms een zeer harde grens zijn, tot op de punt nauwkeurig. En al is de koers op 99% richting het stop loss niveau, nog steeds kan de draai komen. Dit voorbeeld van de Bitcoin is namelijk niet de eerste keer dat ik dat heb meegemaakt in mijn 14 jaren Elliott Wave ervaring.

Eind 2020: stijging naar nieuwe hoogste stand

En tot slot nog een meer recent voorbeeld, uit de uitgebreide maandupdate voor de maand november.

bitcoin nov 2020
Positieve set-up, zeker wanneer oplopende weerstand doorbroken zou worden

De boodschap was dat de weg naar boven weer ingezet leek te zijn. De kritische grens daarvoor was de bodem net onder $10.000, welke is aangegeven met de rode lijn. Erbij schreef ik dat de oplopende weerstandlijn interessant was. Mocht de koers er door weten te breken, dan zou een opwaartse versnelling verwacht mogen worden. Die opwaartse doorbraak en versnelling kwamen inderdaad. De afbeelding hieronder laat links de situatie uit de maandupdate voor december zien.

bitcoin dec 2020
Links: de opwaartse versnelling is gekomen. Rechts: Elliott trendkanaal wordt gerespecteerd

Die werd op 5 december verstuurd. De opwaartse versnelling ten opzichte van de maand eerder is duidelijk te zien. De koers leek klaar voor een milde tussentijdse correctie, naar de onderzijde van het getekende Elliott trendkanaal. Zo’n trendkanaal wordt getrokken op basis van de Elliott Wave methode en wijkt regelmatig af van de standaard trendkanalen vanuit de normale technische analyse. Hier is te zien hoe een juist getrokken Elliott trendkanaal van meerwaarde kan zijn. De koers werd namelijk inderdaad opgevangen door de steunlijn, waarna de getekende vervolgstijging ook inderdaad plaats heeft gevonden.
De voorbeelden van hierboven laten zien wat de meerwaarde van de Elliott Wave methode kan zijn. 

Ontvang Bitcoin Updates

Met inmiddels ruim 14 jaren ervaring met deze methode, ben ik steeds beter in staat de beste kansen te kunnen zien. Maar zoals ik deze pagina begon: ook ik pretendeer niet de koersen altijd juist te kunnen voorspellen. De voorbeelden hierboven laten echter wel zien wat is gebeurd en geven een indicatie van wat mogelijk is. Als u denkt dat het voor u een meerwaarde kan zijn, kunt u een speciaal Bitcoin abonnement afsluiten.
U betaalt gewoon eenmalig voor een periode en daarna stopt de dienst vanzelf. Na afloop van de periode beslist u of u weer een periode langer de analyses wilt ontvangen of niet, zonder verdere verplichtingen.
U heeft de keuze uit de volgende abonnementen, klik erop voor meer info & aanmelden. 

elliottwaves.nl bitcoin analyses