Elliott Wave vs. Technische Analyse

Waarom Elliott Wave meer biedt dan de standaard Technische Analyse methode.

Velen die dit lezen zullen een voorkeur hebben voor een analyse methode. Sommigen gaan voor fundamentele analyse en kijken naar de economische stand van zaken en koppelen daar een verwacht koersverloop aan vast.

Anderen kiezen voor technische analyse, waar trends met lijnen en indicatoren worden opgemerkt en doorgetrokken. Ook ik hoorde bij deze groep mensen, totdat ik ruim 12 jaar geleden een voorspelling zag die niet met bovenstaande methodes gedaan kon worden.

En dit artikel laat een voorbeeld zien van de AEX uit 2017, waar duidelijk is wat de meerwaarde van de Elliott wave methode kan zijn over normale technische analyse. Ik begin met onderstaande afbeelding uit de analyse van 25 oktober 2017.

Elliott Wave AEX 25 oktober 2017
ANALYSE 25 OKTOBER 2017

De kern is dat de stijging die in augustus begon een beweging was met de trend mee, dus geen correctie. Golven zoals deze, die met de trend meegaan, worden opgebouwd uit 5 of 9 fases. Hierboven was al duidelijk dat de 5e fase al lang was geweest en dat er dus uiteindelijk 9 fases gevormd moesten worden.

Trend voorbij.. of niet?

Op het moment van de analyse miste dus nog een laatste fase; de golf 9 stijging, die boven de golf 7 top moest breken. En hier wordt het interessant: in de originele analyse had ik de rode oplopende steunlijn niet ingetekend, maar voor deze archiefpagina wel. En wat dus opvalt, is dat de koers onder de rode oplopende steunlijn zakte.

Dit zou bij normale technische analyse natuurlijk een zeer slecht signaal zijn! De opwaartse trend is namelijk doorbroken, er was zelfs een lagere top waar te nemen!

Maar gelukkig is daar de Elliott wave methode, die dus aangaf dat er nog een golf 9 stijging moest komen… Onderstaande afbeelding van 28 oktober laat zien dat die kwam en netjes het koersdoel heeft bereikt.

Elliott Wave AEX 28 oktober 2017
ANALYSE 28 OKTOBER 2017

BLIJF OP DE HOOGTE EN MELD U AAN VOOR DE VERWACHTINGEN.

MEER INFO EN AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK.