AEX 1 augsutus

AEX, Euro, Crypto Dinsdag 1 Augustus

BEURZEN

De beurzen kennen een zeer sterke periode. De DAX staat rond de hoogste stand ooit en in de VS zette de S&P500 een record reeks neer dat stond sinds 1987; vlak voor de crash destijds!

Op dit moment zie ik geen signalen voor een op handen zijnde crash. Op deze pagina geef ik aan wat volgens mijn analyse de kans is op een crash; momenteel is dat zoals u ziet zeer laag. Dit was een maandje terug nog heel anders. Er was een vergrote KANS op een forse daling.

Gelukkig kon ik nog redelijk op tijd zien dat dit toch niet uit zou komen en de leden werden op tijd bijgepraat over de kansen van de opwaartse uitbraak. Deze is gekomen zoals op de onderstaande grafiek van het AEX koersverloop is te zien.

AEX 1 augustus

Wie mij al langere tijd volgt heeft vast al de beursverwachting Jaarverwachting van dit jaar bekeken op YouTube. Daarin geef ik de verwachting voor dit jaar en nog steeds gaat het volgens die verwachting. Voor wie het nog niet heeft bekeken, hier is deze video te bekijken. 

De verwachting blijft dus positief, ook voor overige beurzen. Ondanks dat ze allemaal uiteindelijk toch een ander patroon hebben, ziet het er positief uit. Dat het toch onderling kan verschillen laat het recente voorbeeld van de DAX dus zien; een nieuwe recordstand, terwijl andere beurzen daar soms nog ruim onder zitten.

Voor de Dow Jones staat in ieder geval een eerste koersdoel open en de stijging van de laatste weken heeft een mooie stap in die richting gezet.

EURO

Interessant qua handelskansen voor kortere termijn traders is momenteel de situatie van de Euro. Het koersverloop volgt inmiddels al enige tijd de verwachting en zit nu rond een gebied waar actie genomen kan worden om in te spelen op het verwachte opwaartse vervolg.

De koers is recent uitgebroken na een consolidatiefase van meerdere maanden. De koersdoelen en grenzen voor dit scenario zijn bekend bij de leden.

Euro 1 augustus

 

CRYPTO

Bitcoin 1 augustus

Hierboven is te zien dat de koers van de Bitcoin dit jaar al fors is opgelopen; een ruime verdubbeling.

Qua analyses is de Ethereum momenteel wat duidelijker te ”lezen” en daar lijkt de koers zich de komende tijd klaar te maken voor ook een mogelijke handelskans.

In de leden update van vandaag ben ik daar verder op ingegaan.

Meer info over deze verwachtingen vindt u hier. 

 

MVG,

Mark Steert

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment