Flits Berichten

Wekelijks stuur ik meerdere analyses naar de mensen die zich daar op hebben geabonneerd.

Er zijn verschillende abonnementen. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen 1x per week of 3x per week een e-mail met analyses te krijgen. Voor de Bitcoin is het zelfs mogelijk om iedere dag (7x per week) een analyse te ontvangen!

In de analyses staan mijn verwachtingen en daaruit komt uiteindelijk naar voren of er een duidelijke voorkeur voor een richting is voor een financiële markt, zodat er posities op ingenomen kunnen worden. Het is uiteraard niet zo dat iedere analyse vol staat met kansen.

En omdat er waarschijnlijk mensen zijn die voornamelijk de analyses willen waar WEL een kans in wordt aangegeven, kom ik nu met de Flits Updates.

Deze zullen alleen verstuurd worden zodra uit een analyse (welke dan ook) blijkt dat er een handelskans is ontstaan. Voornamelijk op de iets kortere termijn van 1 tot enkele handelsdagen. Het zal zeer beknopt zijn, met een duidelijke grafiek met stop loss grens en een verwacht koersdoel.

Voorbeelden Flits Berichten

Hieronder staan 3 voorbeelden van korte termijn kansen die de laatste weken plaatsvonden en welke ik dus nu in een Flits Update zou doorgeven.

Voorbeeld 1: Bitcoin 12 januari

 

Korte termijn stijging naar groene lijn verwacht

Een opwaartse correctie leek gevormd te worden en daarvoor zou een stijging naar de groene lijn (koersdoel) nodig zijn. De stop loss voor deze verwachting is aangegeven met de rode lijn. Hieronder is te zien hoe dit inderdaad is uitgekomen.

De koers wist inderdaad op te veren naar de groene lijn, zonder dat eerst de rode lijn werd bereikt. Daar kon dus een leuke winst mee worden gepakt. Dit geeft tevens aan dat kennis van de Elliott Wave methode verder helemaal niet nodig is: de groene lijn is het koersdoel en de rode lijn geeft de stop loss. Soms is de kans in mijn optiek wat extra risicovol. In dat geval zal ik de stop loss grens met een gele lijn aangeven (zie voorbeeld 3 Eur/Usd hieronder).

Voorbeeld 2: DAX 14 januari

 

Korte termijn daling naar groene lijn verwacht

Dankzij de Elliott Wave methode kon ik bepalen dat de kans erg groot was dat een tijdelijke top was geplaatst, wat is aangegeven met de rode 5. Daarna zou een wat grotere terugval moeten komen, die aan bepaalde minimale voorwaarden moest voldoen. En om dat voor elkaar te krijgen, ontbrak hier nog een daling naar de groene lijn. De rode loss kon wederom als stop loss grens worden gebruikt. Hieronder is te zien hoe de daling inderdaad is gekomen.

Dit gaf al met al toch een kleine 200 DAX winstpunten en dat alles binnen ongeveer 1 dag na verzenden van de analyse. En tot slot hieronder nog een voorbeeld van de Eur/Usd.

Voorbeeld 3: Eur/Usd 23 januari

 

Iets risicovollere handelskans, aangegeven met gele lijn

Zoals de tekst aangeeft, was hier de kans aanwezig dat een opwaartse correctie was voltooid. En omdat de stop loss grens hier zo dichtbij lag ten opzichte van de potentiele winst (goede risk/reward verhouding!), was dit ook een mooie handelskans. Onderstaande afbeelding laat zien dat de gele stop loss lijn niet werd bereikt, maar dat de groene koersdoel lijn wel werd doorbroken.

 

Groene lijn toch gehaald!

Wederom was dit dus een mooie handelsmogelijkheid.
Uiteraard gaan niet alle handelsmogelijkheden zo goed als hierboven, maar het laat wel zien wat er mogelijk is.

Het gaat daarbij om een combinatie van inschatten van de betrouwbaarheid van een patroon, wat ik baseer op mijn kleine 15 jaren (zo goed als iedere dag) aan ervaring met de Elliott Wave methode en extra studie van de originele werken van de bedenker van de Elliott Wave methode (R.N. Elliott).

Daarnaast is het zaak om te zien wat de verwachte winst is ten opzichte van het te lopen risico. Zodra deze mix naar mijn mening goed valt, zal ik dat dus met een Flits Update doorgeven.

En omdat de berichten onregelmatig zullen verschijnen, heb ik besloten om met een tegoed te werken in plaats van een vaste prijs per periode. Wel zo eerlijk. Hieronder staan de 3 tegoeden die u kunt nemen: