2020 Oliecrash Al In 2018 Voorspeld

De olieprijs zakte begin dit jaar naar een dieptepunt. Lees en zie in dit artikel hoe de ontvangers van de Elliott Wave updates al in 2018(!) werden gewaarschuwd voor deze gebeurtenis.

Het begon eigenlijk met de analyse van 3 oktober 2018. Deze staat hieronder afgebeeld.

Elliott wave olie 3 okt 2018
Analyse op de dag dat de top inderdaad werd gezet

Daar kwamen dus 2 zaken samen. Allereerst gaf het Elliott patroon aan dat de opleving (de rode 4 fase) ieder moment kon zijn afgerond en dat een daling tot onder de rode 3 bodem nog nodig was voor het patroon.

Daarnaast was de koers aangekomen bij de lange termijn dalende weerstandslijn, wat voor een vergrote kans op topvorming zorgde. Uiteindelijk zou de top inderdaad op deze dag (3 oktober 2018) worden geplaatst. De koers zakte de weken en maanden daarna aanzienlijk weg.

Toch denk ik dat er in de zomer van 2019 weinig mensen waren die zeiden dat de olieprijs nog kon halveren, vanaf de stand van toen: $55. Hieronder staat de olieanalyse van 17 augustus 2019 zoals deze naar de ontvangers werd verstuurd.

elliott wave olie 17 aug 2019
De daling tot onder $20 voorspeld

Te zien is dat de koers dus zoals gezegd al behoorlijk was gezakt sinds de update van 3 oktober 2018. Toch moest de daling nog onder de rode 3 bodem zakken om het patroon af te maken. En daarvoor was dus een halvering van de olieprijs nodig. Die is gekomen. De afbeelding hieronder laat de grafiek van dit moment (juli 2020) zien.

elliott wave olie juli 2020
De 2 uitgekomen verwachtingen in beeld

In deze grafiek heb ik de boodschap van de hierboven eerder behandelde 2 analyses geplaatst om te laten zien hoe deze uit zijn gekomen. Wederom een mooi voorbeeld (naast o.a. deze andere voorbeelden) van wat de Elliott Wave methode kan doen!

Wilt u ook kijken of de analyses een meerwaarde voor u kunnen hebben? Probeer dan het uitprobeer abonnement, 2 maanden voor de prijs van 1!

Meld u snel aan via deze link!