Winst met Eur/Usd

1.082 was de koers van de Eur/Usd op het moment dat ik de verwachting van een stijging naar 1.12 stuurde naar de ontvangers van mijn analyses. Een stijging van ruim 3,5%. Met de juiste handelsproducten was dit behoorlijk winstgevend! Dit artikel laat zien hoe ik de stijging aankondigde en mooie winst met de Eur/Usd mogelijk was.

Het begon op 26 april, met onderstaande analyse.

eurusd elliottwave 26 april 2020
Stijging naar 1.12 zone aangekondigd

De tekst erbij laat zien wat de achterliggende reden is van de verwachte stijging. Tevens laat dit denk ik zien dat kennis van de Elliott wave theorie zeker niet is vereist om de analyses te begrijpen. De pijl naar boven en ”…stijging richting 1.12” zijn zo duidelijk als het maar zijn kan. De volgende analyse staat hieronder weergegeven.

elliott wave eur/usd 28 april 2020
Stijging Gestart?

De boodschap was dat de stijging een begin leek te hebben gemaakt. De betrouwbaarheid van de verwachting was daarmee aanzienlijk gestegen.

Het belangrijke punt waar de koers boven moest blijven om de verwachting overeind te houden, was ook verhoogd. Deze grens was dan de stop loss grens voor opwaartse posities.

Qua risk/reward verhouding gaf dit dus nog steeds een zeer goede kans om opwaartse posities in te nemen, aangezien de stop loss (risk) veel dichterbij lag dan het richtpunt van 1.12 (reward).

eurusd elliottwave 30 april 2020

De afbeelding hierboven laat de analyse van 2 dagen later zien. De koers was mooi opgeveerd en de personen die daar posities op in hadden genomen, stonden daarmee al snel op een leuke winst!

Toch gaan bewegingen vaak niet in 1 rechte lijn en ook in dit geval kwam er eerst een tussentijdse terugval, zoals hieronder is te zien.

eurusud elliottwave 7 mei 2020
Herkansing Voor Opwaartse Posities

De echt belangrijke grens is aangegeven met de rode lijn en deze was niet bereikt. Daarmee was de opwaartse verwachting nog helemaal valide. De koers kwam bij de oplopende steunlijn en hier werd nogmaals aangegeven dat dit qua risk/reward een goede instapkans was voor de verwachte stijging naar 1.12.

Wie daar naar handelde, was spekkoper. Een maand later gaf ik aan dat het verstandig was om (deels) winst te nemen, voor wie inderdaad opwaartse posities had.

elliottwave eurusd 30 mei
Minimale doel bereikt

De top uit maart werd namelijk geëvenaard en daarmee was voldaan aan het minimale vereiste voor de stijging. Wel gaf ik aan dat de stijging er nog niet afgerond uitzag, omdat het patroon van de stijging zelf niet voltooid oogde.

De volgende afbeelding laat zien hoe de koers dus uiteindelijk ruim de verwachte 1.12 zone behaalde.

Er is geen enkele methode om financiële markten altijd 100% juist te voorspellen. Ook de Elliott Wave methode niet.

Maar het hierboven behandelde voorbeeld laat zien wat er mogelijk is. Zorg dat u ook op de hoogte blijft van de nieuwe kansen zoals zojuist beschreven bij de Eur/Usd. 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWE VERWACHTINGEN.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN AANMELDEN.