Koersverloop AEX ”Onverklaarbaar”?

Vindt u het onverklaarbaar hoe de AEX van bijna 800 in de zomer terugviel naar bijna 700 en nu weer bijna bij de 800 staat? Dan bent u niet de enige. Het koersverloop van de AEX is behoorlijk bewegelijk geweest het laatste half jaar. Wilt u graag dat u minder vaak wordt verrast door dergelijke ‘’onverklaarbare’’ koers ontwikkelingen? Lees dan verder hoe dit hele koersverloop juist volgens verwachting was!

Positieve Verwachting Veranderde In Augustus

Eerlijk is eerlijk: in het begin van de zomer ging ik uit van een verdere stijging. Toch kwam er begin augustus een verandering in de situatie. En dat laat de meerwaarde zien van de Elliott wave methode die ik gebruik voor het maken van de analyses en verwachtingen. Een daling kwam namelijk op een plaats waar deze niet hoorde bij het geldende patroon. Onderstaande afbeelding laat zien waar dit gebeurde.

AEX beursverwachting 2 augustus 2023

Zowel daling als stijging ”aangekondigd” al op 2 augustus

Op 2 augustus stond deze afbeelding in de verwachting die naar de ontvangers werd gestuurd. Te zien is in de titel dat ik daarvoor nog uitging van een stijging naar 800 op redelijk korte termijn. Maar die daling klopte dus niet bij die direct positieve verwachting en zette de deur open voor een omweg richting 700 eerst en daarna pas de stijging. Dat is wat schematisch is weergegeven met de witte verwachting lijnen.

Geen Verrassingen In Koersverloop

De afbeelding hieronder laat zien hoe de situatie er nu, ruim 4 maanden later voor staat.

AEX beursverwachting 13 december 2023

Koersverloop volgens verwachting van 2 augustus

De index is inderdaad afgezakt naar de 700 regio. Een bodem werd rond 710 gezet. Daarna is een forse stijging begonnen en de index staat nu weer waar het in de zomer ook was: rond 790 of iets hoger.

Waardevolle Informatie Voor (ETF) Beleggers

Dit voorbeeld laat zien wat mogelijk is met de verwachtingen van Beursverwachting. Bent u bijvoorbeeld (periodiek) belegger (in ETF’s) op de AEX, dan kunt u wel indenken hoe dit waardevolle informatie was geweest! Mogelijk had u in de zomer tijdelijk niet belegd, of zelfs (een deel van) uw portefeuille verkocht om rond 710 weer positief te worden. Ook kan het als onderdeel van uw totale systeem worden gebruikt.

Stel uw eigen systeem / indicatoren waren positief, met een negatieve verwachting van Beursverwachting kon dat u behoeden om volledig opwaarts te blijven kijken tijdens de daling. En u was op de hoogte van de later weer verwachte opleving naar 800, in plaats van zeer negatief te blijven rond 700.

Hoe dan ook, al vanaf 2008 ontvangen beleggers mijn verwachtingen. En natuurlijk kloppen deze niet altijd, voor de grote lijnen is het over het algemeen zeer bruikbare informatie zoals het recente voorbeeld van hierboven goed illustreert. Het helpt bij het voorkomen van vervelende verrassingen.

Zo werd in 2019 al gewaarschuwd voor een vergrote kans op een beurscrash, die begin 2020 kwam.

Ook dat was zeer waardevolle informatie. Probeer als belegger in ieder geval even de verwachtingen uit via de proefperiode, waarbij u tegen een gereduceerd tarief kunt bekijken of de verwachtingen ook een meerwaarde voor u kunnen hebben.

KLIK HIER voor meer info en aanmelden.