Haal Meer Rendement Uit AEX

De AEX kent een sterke periode. Als u belegt in deze index, dan zal het rendement de laatste tijd wel goed zitten. Dat is ook wat ik vaker hoor van mensen die bijvoorbeeld ETF beleggen op de AEX. En ondanks dat dit zeker kan kloppen, is het natuurlijk mooi wanneer het rendement gemaximaliseerd kan worden. Hoe dit bijvoorbeeld de laatste maanden kon, laat ik kort zien in dit artikel. 

AEX Verwachting 2 Augustus 2023

AEX beursverwachting 2 augustus 2023

Zelfs vervolgstijging naar 800 al ingetekend!…

Het begon al in augustus, met de verwachting waarvan hierboven de afbeelding is weergegeven. De AEX leek klaar voor een daling richting de 700. En opmerkelijk mag het ook worden genoemd dat niet alleen die stijging werd ingetekend, maar ook de vervolgstijging naar 800 en hoger! Dus niet alleen de richtingen, maar ook nog eens de omvang van de bewegingen waren juist. Als belegger in de AEX had u hier kunnen overwegen om (al dan niet deels) uit opwaartse posities te stappen. Ook kon het een mogelijkheid zijn om bijvoorbeeld put opties te kopen als ‘verzekering’, voor het geval de daling inderdaad zou komen. En die daling kwam. Maar ook deze daling gaf weer kansen.

AEX Verwachting 11 Augustus 2023

AEX 11 augustus 2023 beursverwachting

Na opleving verder zakken…

Op 11 augustus stond bovenstaande afbeelding in de verwachting die naar de klanten werd verstuurd. De situatie was negatief zolang onder de geplaatste top en het was wachten op de vervolgdaling; de rode fase 3. Merk op dat nog steeds rond oktober de eindbodem werd verwacht, hier al vroegtijdig ingetekend.

AEX Verwachting 21 Augustus 2023

AEX 21 augustus 2023 beursverwachting

Daling kwam volgens verwachting…

En op 21 augustus stond de AEX duidelijk onder de 740. De rode fase 3 was volop onderweg en had de koers een gevoelige stap lager gezet. Wie nog steeds of weer was ingestapt in opwaartse AEX (ETF) posities, had dit dus kunnen voorkomen. En ondanks dat de AEX op dit moment duidelijk hoger staat, was de verwachting dat de koers nog verder ging zakken. De echte bodem signalen waren nog niet te bekennen.

AEX Verwachting 1 September 2023

AEX 1 september 2023 beursverwachting

Klaar voor laatste dalingsfase..

En op 1 september was de rode 4 opleving duidelijk waarneembaar op de grafiek zoals hierboven is te zien. De correctiefase kon ieder moment klaar zijn en het wachten was op de rode fase 5 vervolgdaling. Deze zou de daling vanaf de zomertop moeten voltooien. Een langere termijn bodem moest er ook mee worden geplaatst.

AEX Verwachting 19 September 2023

aex 19 september 2023 beursverwachting

Duidelijk opwaartse instap kans richting 800 + aangegeven…

Een zeer waardevolle verwachting was die van 19 september 2023. De afbeelding hierboven laat dit zien. Er werd namelijk aangegeven dat de daling nog niet klaar was. Maar vooral werd weer eens benadrukt dat er vooral kansen lagen aan het eind van die dip; de uiteindelijk gekomen stijging naar 800 en hoger werd ook die dag weer ingetekend.

AEX Verwachting 9 November 2023

aex 9 november 2023 beursverwachting

Bodem geplaatst: op naar 800+++…

En begin november was duidelijk dat de draai er dan was. De laatste dip(s) waren gekomen en de index liep opeens fors op. De afbeelding hierboven laat dan ook aan duidelijkheid niets te wensen over denk ik. Voor beleggers was dit een van de verwachtingen waarop een lange termijn instapkans gebaseerd kon worden. De hier getoonde lijn is overigens wel een schematische lijn en moet niet te letterlijk worden genomen. Maar momenteel is de 820 al bereikt en dat volgt dus de verwachting helemaal zoals duidelijk mag zijn.

AEX Nu: 30 Januari 2024

AEX 30 januari 2024 beursverwachting

Daling vanaf zomertop en stijging naar 800 en hoger kwamen volgens plan…

Hierboven is de situatie van dit moment, dinsdag 30 januari 2024 weergegeven. Zowel de verwachte daling vanaf begin augustus kwam en zette door naar de aangegeven zone tussen globaal 700-720. Daar werd een enorme instapkans gecreëerd voor de verwachte stijging naar 800 en hoger, die ook is gekomen.

Die zone rond 700-720, DAT was een moment om (ETF) beleggingen in de AEX te nemen.

Hopelijk heeft bovenstaande uiteenzetting laten zien dat de verwachtingen van Beursverwachting eigenlijk als onmisbaar beschouwd mogen worden voor iedere belegger, zeker voor de wat langere termijn belegger. Het kan goed als extra bron gelden waarop aan- en verkoopmomenten worden gebaseerd naast uw eigen systeem of andere bronnen.

Uiteraard geeft het geen garantie dat de verwachtingen zo uit blijven komen. Wel laten de voorbeelden van hierboven zien wat er mogelijk is met de verwachtingen!

Zorg dat u ook op de hoogte blijft. Probeer de verwachtingen in ieder geval eens 4 weken uit voor een mooie instapprijs, zonder verdere verplichtingen.

Meer info daarover vindt u hier

MVG,

Mark Steert, beursanalist sinds 2008