AEX Analyse 29 Juni

Een nieuwe analyse van de AEX volgt hieronder, maar zoals altijd kijk ik eerst naar in hoeverre de verwachting van vorige week is uitgekomen. Onderstaande grafiek stond toen afgebeeld.

De verwachting is dat de AEX aanzienlijk terug gaat vallen en vorige week leek die daling te zijn gestart. Ik schreef toen ”Die kans is dus inderdaad gekomen en het is nu wachten of de daling de komende week inderdaad door gaat zetten.” Hieronder staat de huidige situatie van de AEX afgebeeld.

Vorige week sloot de AEX nog boven de 560. Afgelopen week zakte de AEX inderdaad verder weg en werd een laagste stand van 554.4 genoteerd. Dit past inderdaad bij de verwachting dat de daling door zou gaan zetten.

Toch is de AEX vrijdag hoger gesloten dan vorige week, maar dat past binnen de negatieve verwachting. Bewegingen gaan namelijk niet in 1 streep en zoals op de grafiek is te zien, ga ik ervan uit dat afgelopen week een eerste dalingsfase werd afgerond.

Daarna volgt nu de normale golf 2 correctiefase, zoals er ook eind april een golf 2 correctiefase kwam na een eerste dalingsfase. Deze kan nog even doorzetten, maar zal dus niet meer dan tijdelijk zijn waarna de AEX met de golf 3 dalingsfase aanzienlijk kan zakken.

De 535 bodem zou daarmee al wel doorbroken kunnen worden de komende tijd.

De situatie ziet er dus onveranderd interessant en bearish uit, ondanks het hogere weekslot.

Wilt u ook doordeweeks op de hoogte worden gehouden van de situatie en concrete grenzen en doelen ontvangen? Meld u dan aan voor de Elliott Wave e-mail analyses. Iedere dinsdag, donderdag en in het weekend ontvangt u dan een analyse.

Aanmelden daarvoor kan via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment