AEX Analyse 6 Juli

Een nieuwe Elliott Wave analyse van de AEX volgt hieronder, maar zoals altijd kijk ik eerst naar in hoeverre de verwachting van vorige week is uitgekomen. Onderstaande grafiek stond toen afgebeeld.

Elliott Wave AEX analyse 29 juni

Ik ging ervan uit dat een nieuwe dalingsgolf aanstaande was en schreef: ”De situatie ziet er dus onveranderd interessant en bearish uit, ondanks het hogere weekslot. ”

Helaas was dit onjuist en onderstaande grafiek laat dit duidelijk zien.

AEX Elliott Wave 6 juli

Maandag opende de AEX al duidelijk hoger en gedurende de week bleef de koers oplopen.

Daarbij werd de belangrijke top van april rond 572 doorbroken, waarmee het directe dalingsgevaar iets is geweken. Het vervelende is dat de AEX niet echt een duidelijk patroon laat zien voor wat er nu gaande is. Het best lijkt een 5-wave stijging zoals ik ook in de grafiek hierboven heb ingetekend.

De stijging vanaf de bodem bestaat namelijk toch duidelijk uit 5 fases. De 5e fase is aangekomen bij de bovenkant van het getekende Elliott trendkanaal en de kans is groot dat er minimaal een correctie op deze 5-wave stijging is gestart en dat de daling van vrijdag de start daarvan is.

Wie ook doordeweeks op de hoogte wil blijven van de situatie van de AEX, met belangrijke grenzen en doelen en andere markten zoals de Euro/USD en olie, kan zich aanmelden voor de e-mail analyses.

AANMELDEN KAN HIER

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment