AEX Analyse 22 Juni

Voordat ik naar de huidige situatie van de AEX ga, kijk ik eerst weer even of de analyse van vorige week is uitgekomen. Onderstaande grafiek stond toen afgebeeld.

De AEX zat nog in een dalings/consolidatiefase en de belangrijkste boodschap was: Daarvoor is na de huidige golf b correctie/consolidatie een golf c stijging nodig. Het wachten is nu dan op die stijging.

Hieronder staat de AEX van dit moment afgebeeld.

Wat opvalt is dat de verwachte stijging inderdaad is gekomen.

De AEX heeft daarmee een abc stijging gevormd, wat niet meer dan een normale correctie is op de 5-wave daling die eraan vooraf ging. Deze 5-wave daling was een eerste daling van een grotere neerwaartse beweging en de verwachting is dat deze weer snel wordt hervat en mogelijk ook al is hervat.

De koers zette donderdag namelijk een hoogste stand neer rond 567 en is daarna redelijk teruggezakt. De kans is groot dat dit de start is van de aangegeven vervolgdaling.

Vorige week gaf ik ook al aan dat als de stijging zou komen, dit een mooie kans zou zijn om neerwaartse posities in te nemen. Die kans is dus inderdaad gekomen en het is nu wachten of de daling de komende week inderdaad door gaat zetten.

Het doel voor de daling ligt ruim onder de bodem van begin deze maand en is bekend voor de mensen die zich hebben geabonneerd op de e-mail analyses.

Daarin hou ik de situatie uiteraard helemaal in de gaten met de belangrijkste grenzen en doelen daarbij. Momenteel ligt de aandacht vooral bij de AEX, omdat de situatie daar niet alleen het duidelijkst is, maar ook het meest interessant qua handelsmogelijkheden.

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Mocht u verder vragen of opmerkingen hebben dan kunt u deze via de contactpagina doorgeven.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment