Goud & Zilver

Verwachting Goud & Zilver

Iedere ma t/m vr, o.a.: AEX, Olie, Goud, Bitcoin

Verwachting Goudprijs 14 oktober

Een opwaartse uitbraak was vorige week vastgesteld in de analyse van de goudprijs. Bekijk hier de nieuwe verwachting.

Opwaartse Versnelling

In principe is het idee om afwisselend om de week de zilverprijs en de goudprijs te behandelen. Echter, de zilverprijs laat momenteel geen duidelijk patroon zien. Een verwachting daarvan afgeven is in mijn optiek dan ook niet wenselijk en bijna onmogelijk. Daarom ook deze week weer de goudprijs. In de verwachting van vorige week werd aangegeven dat een dalende weerstandlijn was doorbroken en dat dit zou kunnen resulteren in een opwaartse versnelling. Een opwaartse fase was sowieso wat uiteindelijk de verwachting was en de doorbraak was daarvoor dus een belangrijke stap. Gisteren wist de koers dan ook inderdaad echt verder op te veren, wat op onderstaande afbeelding goed is terug te zien.

Opwaartse versnelling gaande

De Belangrijke Niveaus

Een eerste stijgingsfase is in september ten einde gekomen en daarna volgde een fase 2 correctiegolf. Deze lijkt dus ten einde te zijn gekomen en de fase 3 vervolgstijging is nu dan bezig. Met deze stijging zou minimaal de witte 1 top doorbroken moeten gaan worden, wat een richtpunt aangeeft van ongeveer $1840 voor de komende tijd. Dit blijft de verwachting zolang de koers onder de recente kleine bodem van $1749,2 blijft. Wie posities heeft ingenomen op de recente verwachting, zou die grens als stop loss aan kunnen houden. Verlies is dan niet of nauwelijks meer mogelijk als het goed is.

Blijf Maximaal Op De Hoogte

Bovenstaande analyse is gemaakt op basis van de grafieken van dit moment en zal hier op de pagina blijven staan tot de volgende analyse, ongeveer over 2 weken, wordt geplaatst. Door voortschrijdend inzicht kan het echter gebeuren dat de verwachting tussentijds al wijzigt. Om daarvan op de hoogte te blijven, kunt u zich aanmelden om meerdere keren per week (ipv eens per 2 weken hier) een e-mail met verwachtingen te ontvangen van alle markten die ik hier ook behandel. Zo blijft u maximaal op de hoogte van de ontwikkelingen, wat natuurlijk het verschil kan maken: Er kan veel gebeuren binnen 2 weken. Ervaar zelf of het een meerwaarde voor u betekent. U kunt kiezen tussen 2 probeer perioden: 2 weken lang of 4 weken lang alles ontvangen, zo is er voor ieder wat wils om kennis te maken met de analyses van beursverwachting.nl. KLIK HIER VOOR AANMELDEN PROEFPERIODE


Verwachting Goudprijs 7 oktober

Opwaartse uitbraak een feit?

Waarom de goudprijs klaar lijkt voor een opwaartse versnelling leest u in dit artikel.
In de vorige verwachting van de goudprijs (die u onderaan deze pagina kunt terugvinden) was de boodschap dat er gekeken moest worden naar bodemvorming en dat een vervolgstijging verwacht werd. De koers zakte na deze analyse nog duidelijk verder, maar bleef boven de belangrijke bodem van $1680. Daardoor is de opwaartse trend intact en zie ik de recente terugval nog steeds als niet meer dan normale correctiefase (witte 2) nadat een eerste stijgingsfase (witte 1) was voltooid. En nu is de kans groot dat de correctie inmiddels ten einde is gekomen en dat de verwachte vervolgstijging (witte 3) actueel is. Onderstaande afbeelding laat dit zien

Klaar voor opwaartse rit

Stijging richting $1840 kansrijk

Interessant is dat de koers de laatste dagen in gevecht was met de dalende weerstandlijn. Inmiddels heeft de koers een doorbraak weten te realiseren en de kans op een opwaarts vervolg is dan ook groot. En daarbij is er door de doorbraak ook kans op een opwaartse versnelling. Om dit direct bullishe scenario intact te houden, zou de koers liefst niet onder de $1720 moeten zakken. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan is het van belang dat een bodem boven $1680 wordt geplaatst. Maar op dit moment ga ik er dus vanuit dat die bodem er al staat en dat de opwaartse trend is hervat. De stijging daarmee zou minimaal de witte 1 top moeten doorbreken, wat een richtpunt naar de $1840 zone betekent.

Wilt u hiervan verder op de hoogte blijven en daarnaast ook verwachtingen van andere markten ontvangen? Meld u dan aan voor een maand lang voor minimaal tarief meerdere keren per week een e-mail te krijgen met daarin verwachtingen van o.a. de AEX, Dow Jones en dagelijks de Bitcoin. Meer info en aanmelden kan via deze link.


Verwachting Zilver

Vandaag kijk ik naar de zilverprijs.
Het is een wat rommelig verhaal als ik naar de grafiek kijk. Toch lijkt het erop dat er een eerste opwaartse fase is gevormd van een grotere stijging, vanaf de bodem van 20 september. Onderstaande afbeelding laat de situatie zien.

Dip en dan verder stijgen?


Er is namelijk een rode 5-wave structuur waar te nemen, wat een eerste stijgingsfase (witte 1) lijkt te zijn geweest van een grotere opleving. Daarna is een correctiefase gestart, de witte 2. Deze zou bij voorkeur een mooie rode abc structuur vormen, waarvoor nog een rode c daling nodig is. Dit zou het patroon helemaal mooi maken. Deze daling moet een bodem zette boven de $22 bodem en een nieuwe stijgingsfase met de witte 3 is dan te verwachten. Deze moet de koers minimaal dan boven de witte 1 top gaan brengen. Mocht die rode c dip dus komen, dan geeft dat qua risk/reward een interessante handelskans voor opwaartse posities voor de witte 3 stijgingsfase.


Verwachting Goudkoers

Vandaag kijk ik naar de koersontwikkeling van de goudprijs en geef daar de verwachting over.

Weer de 5-wave

In de analyse van afgelopen maandag gaf ik aan dat een beweging wordt gevormd uit 5 fases en dat daarna een tegenbeweging (correctie) verwacht mag worden. Bij de goudprijs is dit ook weer van toepassing. Onderstaande afbeelding laat zien hoe ik tegen het koersverloop aankijk.

Rond onderzijde trendkanaal

Volgens mijn analyse is vanaf de bodem uit augustus een rode 5-wave stijging gevormd. Dit was dan een eerste stijging van een grotere opwaartse fase. Nadat de rode fase 5 was voltooid, begon de correctiefase; de golf 2. Deze moet bestaan uit 3 fases; de rode a,b en c.

Kijken naar bodemvorming

Te zien is dat het nu mogelijk is dat de koers al in de rode c fase zit; de fase die de correctie zou moeten voltooien. Dit moet gebeuren boven de rode lijn. Een hogere bodem boven $1680 moet dus sowieso gevorm worden. Echter, ik heb ook een dalend trendkanaal ingetekend. De onderzijde van het trendkanaal is altijd het gebied waarop de kans op een draai extra groot is. Al met al is de boodschap dat de neerwaartse correctie in het gebied zit waar de kans op een draai duidelijk begint toe te nemen. De verwachte vervolgstijging kan dan ook snel van start gaan. Deze stijging zou de koers in ieder geval boven de witte 1 top rond $1840 moeten gaan brengen. In een optimistischer scenario is een grotere stijging gestart met meer opwaarts potentieel. Maar voor eerst is het nu kijken of er een draai plaats gaat vinden een deze dag(en).

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment