beursbeschouwing

14 Juli

AEX en andere beurzen

De situatie op de beurzen doet mij denken aan die van ongeveer anderhalf jaar terug. Begin 2020 waren alle benodigde fases van de opwaartse beweging al geplaatst, maar de draai had nog niet plaatsgevonden. Het was een situatie van weken waarin de boodschap was dat de stijging aan de minimale eis had voldaan en dat de NOODZAAK van verder stijgen er niet meer was. Opwaartse posities werden extra risicovol. Een goede analyse is die van 15 februari 2020, waarin dit sentiment goed naar voren kwam. Merk ook op dat destijds een nieuwe hoogste stand in 19 jaar werd bereikt! Enkele weken later zou de koers tientallen procenten lager staan.

Het verschil is wel dat ik destijds inderdaad een zware daling voorzag: een daling van ruim 20% minimaal was de verwachting en die kwam ruimschoots uit. Een kwestie van geduld is het nu dus, want niemand kan natuurlijk op een dag nauwkeurig een grote draai aangeven. Af en toe is het mogelijk om het concreter te doen dan nu, maar ik moet het doen met de grafieken van dit moment. Maar belangrijk is het in ieder geval dus al om te weten dat de stijging eerder richting zijn einde loopt, dan dat een enorm vervolg verwacht mag worden.

Bitcoin

De koers van de Bitcoin is de laatste dagen wat weggezakt. De kans op een verdere daling is nog steeds zeer aanwezig. Let wel: dat is niet altijd het geval binnen de Elliott methode! Op dit moment is het dus risicovoller om opwaartse posities in te nemen hier dan neerwaartse. De verwachte doelen en belangrijke grenzen zijn bekend bij de leden.

Om daarvan op de hoogte te blijven kunt u 1 maand voor maar 10 euro alles uitproberen (waaronder een DAGELIJKSE Bitcoin analyse!), daarna kijkt u geheel vrijblijvend of u verder wilt met de analyses waarvan u denkt dat het een meerwaarde kan betekenen. KLIK HIER VOOR MEER INFO & AANMELDEN.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment