AEX Analyse 15 februari

Een nieuwe hoogste stand in 19 jaar voor de AEX is een feit. Hoe verder?

In de vorige analyse ging ik in op de DAX, met het verhaal dat de kans relatief groot was dat een lagere top gezet zou worden. Onderstaande grafiek stond erbij.

dax 8 feb 2020
DAX Vorige week: lagere top werd niet gevormd

Duidelijk is dat die lagere top er niet is gekomen. Dit is kenmerkend voor hoe weinig (van mijn) Elliott patronen de laatste weken uitkomt. Uitermate vervelend, zeker wanneer ik vanuit mijn archief zie hoe anders het kan zijn.

Hoe dan ook, de duidelijkheid zal vanzelf weer terugkomen, maar zolang de AEX niet langere tijd (week na week) de verwachtingen hier geschetst opvolgt, is de betrouwbaarheid nog niet optimaal. Onderstaande grafiek laat zien hoe ik de AEX momenteel zie.

Elliott Wave aex 15 feb 2020
AEX: Bezig met vorming 5-wave stijging

Vanaf de recente bodem wordt een 5-wave stijging gevormd. Het probleem is: je kan daar wat mee als je vooraf, op basis van het daarvoor gevormde patroon, al weet dat er een 5-wave stijging moet komen. Dan kan je daarop inspelen.

Nu echter was er voor mij geen indicatie dat er nog een 5-wave stijging zou komen. En nu die er is, is het duidelijk te laat om nog opwaartse posities in te nemen. De stijging voldoet namelijk aan de minimale eisen en KAN (zo goed als) voltooid zijn.

Opwaarts Potentieel Bijna Op

Het is wachten daarom op een indicatie dat er een volgende beweging aan zit te komen. Nu is het niet te zeggen of de stijging nog wat doorzet, maar er is wel zeker een kans dat de bovenkant van het Elliott kanaal opgezocht gaat worden. Een daling onder uit het kanaal zou kunnen betekenen dat de 5-wave stijging is afgerond en dat er in ieder geval voorlopig meer druk op de koersen verwacht mag worden.

De lange termijn telling gaat echter richting het punt dat of het patroon wat ik voor ogen heb niet klopt, of dat de top er zeer snel zou moeten staan. Het opwaartse potentieel van het patroon is zo goed als op.

Meer daarover in de reguliere updates naar de leden, waar u ook bij kunt horen. Voor slechts €14,95 per maand (voor nieuwe leden €14,95 voor 2 MAANDEN), ontvangt u iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een analyse van verschillende markten.
Meer info & aanmelden via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment