AEX Analyse 13 Juli

Een nieuwe Elliott Wave AEX analyse volgt hieronder, maar zoals altijd kijk ik eerst naar in hoeverre de verwachting van vorige week is uitgekomen.

Onderstaande grafiek stond toen afgebeeld.

AEX Elliott Wave 6 juli

Een 5-wave stijging was gevormd, wat betekent dat de kans erg groot is op een abc-correctie in de andere richting. In dit geval dus neerwaarts. De koers was vorige week inderdaad ook begonnen met zakken en ik schreef:

,,De 5e fase is aangekomen bij de bovenkant van het getekende Elliott trendkanaal en de kans is groot dat er minimaal een correctie op deze 5-wave stijging is gestart en dat de daling van vrijdag de start daarvan is.”

Onderstaande grafiek laat de huidige situatie van de AEX zien.

AEX Elliott Wave 13 juli

De AEX sloot vorige week nog boven de 570. Afgelopen week zakte de koers verder tot de 565 zone, waar de eerste fase van de correctie werd afgerond. Dit was de golf a fase.

Sindsdien is de koers moeizaam aan het oplopen, wat past bij een golf b fase, die nu actueel lijkt te zijn bij de AEX. Een correctie komt echter altijd in 3 fases: de golf c fase mist nog. Een dalingsfase is daarom wat ik binnenkort verwacht.

Het is in mijn ogen dan ook zeer riskant om opwaarts te kijken momenteel. Dat is gebaseerd op bovenstaand verhaal, maar ook op mijn langere termijn telling, die niet rooskleurig is.

Uiteraard blijf ik een vinger aan de pols houden. Bovenstaande analyse zal hier gewoon blijven staan, ook als ik ondertussen een andere verwachting heb.

Om daarvan op de hoogte te blijven kunt u lid worden van mijn e-mail analyses.

Daarin behandel ik natuurlijk de AEX, maar ook andere markten. Op dit moment lijken er handelskansen aanstaande voor de Euro/USD en Goud.

AANMELDEN KAN HIER

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment