AEX Analyse 24 Augustus

0.2 punten. Dat is wat de AEX de afgelopen week heeft weten te winnen. Per saldo lijkt er dus niet veel te zijn gebeurd, maar in deze analyse laat ik zien dat er toch wel iets te melden valt.


Eerst ga ik weer even terug naar de analyse van vorige week, waar onderstaande afbeelding in stond.

Elliott Wave AEX 17 augustus
AEX VORIGE WEEK


Een rode 5-wave daling leek te zijn afgerond, wat werd bevestigd door de positieve divergentie op de RSI. Ik schreef

”De golf 1 dalingsfase lijkt daarom voorbij te zijn en de AEX zou dan nu in de golf 2 opwaartse correctiefase moeten zitten.”

Onderstaande grafiek laat de huidige situatie van de AEX zien.

Elliott Wave AEX 24 augustus
AEX NU

De stijging zette inderdaad door en woensdag werd een hoogste stand bereikt net boven de 551. De AEX zit volgens mijn analyse in een opwaartse correctie, die normaal gesproken een abc structuur moet vormen.

Dat betekent een eerste stijgingsfase a, daarna een lichte terugval/consolidatie met fase b. En dan tot slot een nieuwe stijgingsfase c, die de correctie uiteindelijk moet afronden.

Wanneer ik naar de grafiek kijk, lijkt het erop dat de eerste stijgingsfase a voorbij is en dat de golf b terugval/consolidatiefase is aangebroken. Zodra deze is afgerond, is dus nog een golf c stijging te verwachten. Deze situatie geeft mogelijk handelskansen voor de komende tijd.

Het is vooral van belang om het eindpunt van de golf c stijging in te kunnen schatten, want dat zou een zeer goed instappunt zijn voor neerwaartse posities voor de verwachte vervolgdaling naar de 500 zone.


Dit zal ik uiteraard in de gaten houden voor de abonnees de komende tijd.

Nog geen abonnee? Meld u dan ook aan via onderstaande link.

MEER INFO EN AANMELDEN

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment