Elliott Wave AEX Analyse 17 Augustus

Er was afgelopen week veel beweging op de beurzen wereldwijd. In deze chaos is toch een duidelijk patroon ontstaan bij de AEX, wat ik in dit artikel laat zien.

Eerst ga ik even kort terug naar vorige week. Onderstaande grafiek stond toen in de analyse.

Elliott Wave AEX 10 augustus

De verwachting was dat er mogelijk een eerste dalingsfase was afgerond en een tijdelijke bodem was geplaatst. Wel gaf ik aan dat dit nog erg minimaal was en de koers verder op moest lopen voor meer betrouwbaarheid.

Dat gebeurde niet zoals hieronder is te zien op de grafiek met de huidige situatie van de AEX.

Elliott Wave AEX 17 augustus

Eigenlijk is de verwachting nu hetzelfde als vorige week. Wederom ga ik ervan uit dat er een golf 1 daling is afgerond en een opwaartse golf 2 correctiefase is gestart. Deze keer ben ik echter meer overtuigd.

De daling vanaf de top in juli laat zich namelijk labelen als voltooide (rode) 5-wave structuur, wat vorige week niet mogelijk was.

Daarnaast werd de laatste fase van de daling, de rode 5, niet bevestigd in de RSI indicator. Een 5-wave structuur is eigenlijk de basisvorm binnen de Elliott Wave methode en de golf 3 fase is vaak de meest sterke fase. Dit resulteert dan ook vaak in de hoogste of laagste stand in de RSI.

De fase 5 zet in de koers dan later een hogere of lagere stand neer, maar in de RSI blijft deze achter. Dat ondersteunt het idee dat het om een zwakkere golf 5 fase gaat. En in het huidige geval geeft dit positieve divergentie, wat een bodemvorming signaal is uit de normale technische analyse. De golf 1 dalingsfase lijkt daarom voorbij te zijn en de AEX zou dan nu in de golf 2 opwaartse correctiefase moeten zitten.

AEX uiteindelijk onder 500

Het enige dat deze MOET, is een lagere top zetten onder de top uit juli. Dat is ruim en geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid dat de gaps gedicht gaan worden.

Belangrijk is echter het grotere plaatje. De golf 2 stijging is niet meer dan een correctie, die opgevolgd gaat worden door een golf 3 daling waarmee de AEX een aanval op de 500 zone kan gaan doen. Deze golf 2 stijging kan dus een erg interessante handelskans opleveren voor die verwachte vervolgdaling!

Dit zal ik uiteraard goed in de gaten houden de komende periode. Wellicht is dit dan ook een goed moment om eens lid te worden en te kijken of de Elliott Wave analyses ook voor u een meerwaarde kunnen zijn.

Het lidmaatschap is per maand en wordt niet automatisch verlengd, u zit nergens aan vast, dus een keer proberen kan weinig kwaad denk ik.

Als voorbeeld wat de Elliott Wave methode kan, heb ik dit artikel over enkele recente handelskansen in GOUD gemaakt.

AANMELDEN KAN HIER

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment