AEX Analyse 28 September

Ondanks het feit dat de AEX nog niet eens 1 puntje wist te winnen deze week, is de situatie toch veranderd zoals u in deze analyse kunt lezen.

In de vorige analyses ging ik ervan uit dat de AEX klaar was voor een volgende dalingsgolf. Het was wachten op een draai. Onderstaande afbeelding werd vorige week gebruikt.

Elliott Wave AEX 21 september
AEX VORIGE WEEK

Ik ging ervan uit dat de AEX bezig was met een opwaartse (rode) abc correctiestijging, die een lagere top moest zetten onder 586. Echter, het koersverloop van de afgelopen dagen past niet bij dat scenario.

Er begon een daling, waardoor het leek dat de draai inderdaad was geweest. Het gaat bij de Elliott wave methode echter niet zozeer om de omvang van bewegingen, maar vooral de kwaliteit/structuur ervan. En de daling van de afgelopen week laat zich meer zien als tussentijdse correctie binnen de stijging.

Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

Elliott Wave AEX 28 september
AEX NU

De daling van afgelopen week was een (rode) abc correctiefase. Dit betekent dat de grotere trend nog opwaarts is. Daarom moet de daling een golf 4 fase zijn geweest.

Wat dat ondersteunt, is dat de daling EXACT stopte bij de onderzijde van het oplopende Elliottkanaal. En dat is kenmerkend voor een golf 4 correctie. Ik ga er daarom nu vanuit dat een 5-wave stijging wordt gevormd.

De golf 5 fase zou de komende tijd voor nog wat hogere koersen kunnen zorgen; mogelijk zelfs richting de bovenkant van het trendkanaal. Zolang de koers boven de rode horizontale lijn blijft, is de trend nog opwaarts.

Een terugval zou daarom gebruikt kunnen worden om opwaartse posities in te nemen.

Probeer 2 weken gratis abonnement
Wilt u ook doordeweeks op hoogte worden gehouden, ook van andere markten zoals Wall Street en de Eur/Usd? Probeer dan 2 weken gratis het maandabonnement uit.

Daar krijgt u iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een e-mail met analyses.

Bevalt het, dan betaalt u na de 2 weken slechts €14,95 per maand, wat niet automatisch wordt verlengd. Ga naar onderstaande link.

***INFO&AANMELDEN KAN HIER***

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment