AEX Analyse 5 Oktober

De AEX begon de week sterk, maar daarna volgde een behoorlijke terugval. Is dit de start van een grotere dalingsfase, of toch een normale correctie? Lees hieronder wat ik kansrijker vind.

Vorige week was de AEX rond de 578 gesloten. Onderstaande grafiek stond toen in de analyse afgebeeld.

Elliott Wave AEX 28 september
AEX VORIGE WEEK

Als belangrijkste boodschap schreef ik toen:

”De golf 5 fase zou de komende tijd voor nog wat hogere koersen kunnen zorgen; mogelijk zelfs richting de bovenkant van het trendkanaal.”

Maandag en dinsdag werden er inderdaad hogere koersen gerealiseerd. De bovenkant van het trendkanaal is overduidelijk niet bereikt en redelijk plotseling begon de koers fors te zakken.

Uiteindelijk sloot de AEX de week af onder de 565. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

Elliott Wave AEX 5 oktober

Te zien is dat de 5-wave stijging is afgerond. Na afronding van een 5-wave beweging, volgt een correctie/consolidatiefase. Deze is dus overduidelijk gestart deze week.

De enige vraag is nu: wat voor correctiepatroon gaat er gevormd worden? In de grafiek heb ik de meest simpele variant afgebeeld, de abc-correctie. Deze zou uiteindelijk voor nog een nieuwe daling moeten zorgen, tot onder de bodem van donderdag.

Voor de komende tijd is het van belang om zo snel mogelijk te kunnen zien welke correctie er gevormd gaat worden. Mocht dit duidelijk zijn en opgevolgd worden, dan kan dat een interessante handelskans opleveren uiteindelijk wanneer het eindpunt ervan kan worden ingeschat. Ik ga er namelijk vanuit dat de koers uiteindelijk de weg naar boven nog weer in gaat zetten.

De huidige correctie/consolidatie geeft dus uiteindelijk een kans om daar op in te spelen. De correctiefase zelf echter is iets om te laten voor wat het is.

Het lijkt daarom nu wel een interessant moment om eens 2 weken gratis en vrijblijvend de e-mail analyses te proberen; er is een best grote kans dat de correctie binnen die periode ten einde komt.

Daarnaast zijn er uiteraard andere markten die ik behandel, waaronder de beurzen in de VS en de Euro/Usd. Aanmelden kan via deze link.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment