AEX Analyse 4 Januari

Lees hier de eerste AEX weekend-analyse van 2020.

In de analyse van vorige week gaf ik aan dat de koers boven de 604 zone moest blijven om de opwaartse trend intact te houden. Onderstaande grafiek stond daarbij.

Elliott wave aex 28 dec 2019
AEX VORIGE WEEK

De koers is afgelopen week onder de 604 gezakt, maar toch werd de draai niet bevestigd door een verdere daling. Sterker; de koers zette afgelopen week weer een nieuwe hogere top neer. Dat zorgt voor 2 verschillende opties die ik nu als waarschijnlijke opties zie. De mooiste behandel ik. En daarvoor begin ik met de theoretische weergave van het patroon dat MOGELIJK gevormd wordt op de AEX.

Ending Diagonal elliottwaves.nl

Het gaat om een ending diagonal toppatroon. Dit patroon bestaat uit 5 golven binnen een samenkomend oplopend trendkanaal. Alle 5 golven moeten worden opgebouwd uit een abc beweging. Dit is een mogelijkheid voor de AEX en dat betekent dat ik nu in de gaten zal houden of het koersverloop van de komende handelsdag(en) past bij dit patroon. Met rood heb ik de positie gemarkeerd waar de AEX zich dan momenteel bevindt binnen dit patroon. Hieronder staat afgebeeld hoe het er dan ongeveer uit zou moeten zien op de AEX.

Elliott wave aex 4 jan 2020
AEX NU

Mogelijke handelskansen

Als dit patroon gevormd wordt, dan zit de AEX nu in de golf 3 fase daarvan. En van deze golf 3 mist nog de rode c stijging. Zodra de golf 3 stijging wordt afgerond volgens patroon en ook de golf 4 daling komt, dan lijkt ”zeker” te zijn dat dit patroon inderdaad wordt afgerond. Mogelijk geeft dat in de golf 4 daling al een leuke handelskans of anders in de golf 5 stijging. De grootste zal dan echter komen bij het eindpunt van de golf 5 stijging.

Mocht het patroon inderdaad worden gevormd, geeft dat een gouden handelskans. Zover is het nu dus nog niet, maar het is dus zeker wat ik in de gaten ga houden.

Om daarvan op de hoogte te blijven kunt u zich ook aanmelden voor de e-mail analyses. Iedere dinsdag, donderdag en in het weekend krijgt u dan een e-mail met analyses van de AEX, maar ook andere markten zoals de Euro/Usd. Aanmelden daarvoor kan via deze link.

En sinds dit jaar is er ook een SMS Alert dienst, waarbij u per SMS wordt gewezen op een goede handelskans.

Elliottwaves.nl SMS Signalen
IMPRESSIE SMS ALERT

Mocht het patroon van hierboven inderdaad komen, dan zal dat zeker kansen gaan geven de komende tijd. Klik hier voor meer info en aanmelden SMS Alerts.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment