AEX Analyse 28 december

De AEX bereikte vrijdag de groene koersdoellijn uit de weekend-analyse van vorige week. Lees hier de nieuwe AEX analyse.

Vorige week was ik positief over de AEX. Een correctiefase leek te zijn afgerond en de index kon de weg naar boven weer inzetten. Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

Elliott Wave aex 21 dec 2019
AEX VORIGE WEEK

In de analyse schreef ik:

,,Het lijkt erop dat de daaropvolgende golf 4 correctiefase afgelopen week is afgerond en dat nu dus de golf 5 fase is gestart.”

De grafiek hieronder laat zien hoe dat inderdaad is uitgekomen en dat de koers ook de groene koersdoellijn heeft bereikt.

Elliott Wave aex 28 dec 2019
AEX NU

En daardoor wordt het, helaas, tijd voor een meer genuanceerde analyse. De basis is dat de stijging vanaf de decemberbodem een 5-wave patroon moet vormen.

Om dat voor elkaar te krijgen, was het vorige week nog zo dat de golf 5 stijging ontbrak. De koers moest daarvoor de golf 3 top evenaren/doorbreken. Dat is dus vrijdag gebeurd en daarmee mist het patroon nu dus niets meer. Vorige week MOEST de AEX nog stijgen voor het patroon, nu is aan die minimale eis voldaan.

Betekent dit dat het niet verder gaat stijgen? Daar is een genuanceerd antwoord op te geven: zolang de koers boven de golf 4 bodem blijft is de golf 5 fase nog bezig en is er in een extreem geval ruimte tot zelfs de bovenkant van het getekende Elliott kanaal. Zakt de koers onder de 604, dan lijkt een LANGE TERMIJN TOP te zijn geplaatst en daarvoor verwijs ik ook naar de langere termijn analyse van 2 weken terug, die u hier kunt lezen.

Nu ook SMS Alerts!

Interessante tijden dus, waar genoeg handelskansen zijn te vinden. De analyse van vorige week laat zien hoe de Elliott methode kan helpen bij deze kansen.

Probeert u daarom ook eens lid te worden van de e-mail analyse dienst, waarbij u ook doordeweeks wordt bijgepraat over de situatie van de AEX en ook andere markten zoals de Eur/Usd.

Heeft u echter geen tijd om de beurzen zelf de hele tijd te volgen, of wilt u concreet weten wanneer u posities in zou kunnen nemen en welke posities? Dan kunt u zich ook aanmelden voor de SMS Alert dienst.

Bij een handelskans, zoals afgelopen week op de AEX, krijgt u een SMS met daarin de informatie van de aanbevolen Turbo’s. Onderstaande afbeelding laat zien hoe dat er ongeveer uit ziet.

Elliottwaves.nl SMS Signalen
VOORBEELD SMS ALERT

En voor maar €20 per maand profiteert u van deze Alerts!

Klik hier voor meer info en aanmelden e-mail analyses

Klik hier voor meer info en aanmelden SMS Alerts

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment