AEX Analyse 11 April

Er zijn indicaties dat de AEX binnenkort een daling in lijkt te gaan zetten. Lees meer in deze weekend-analyse.

Het is inmiddels alweer enkele weken terug dat ik mijn laatste weekend-analyse plaatste. De reden daarvoor is dat weekend-analyses de afgelopen tijd teveel concrete informatie zouden bevatten, wat ik voor de betalende abonnees ”beschermd” wilde houden. Nu is het echter weer mogelijk om meer algemene en toch bruikbare weekend-analyses te maken.

Onderstaande grafiek laat zien hoe ik momenteel tegen de AEX aankijk.

Elliott Wave AEX 11 april 2020
AEX lijkt klaar voor correctie

Het belangrijkste is dat de stijging er uitziet als een 5-wave stijging. Voor wie minder bekend is met de Elliott methode: een 5-wave is een trendgolf, wat het tegengestelde is van een correctiegolf.

De kans is daarom groot dat de stijging geen correctie is op de recente felle daling, maar dat de opwaartse trend voor langere tijd weer is hervat. Dat gezegd hebbend; de 5-wave stijging vanaf de bodem lijkt wel richting afronding te gaan. Alle 5 golven zijn namelijk te labelen zoals is te zien

Daarbij komt dat de RSI indicator aangeeft dat de stijging in kracht afneemt, wat hoort bij een golf 5 beweging. De meeste kracht zit in de golf 3, wat hier ook duidelijk is terug te zien. Het is dus nu wachten op een tijdelijke top, waarna een correctiedaling op de 5-wave stijging moet volgen.

Veel neerwaartse ruimte

Deze zou uit 3 fases moeten bestaan; een eerste dalingsfase a, een tussentijdse oplevingsfase b en tot slot een golf c daling. Als die 3 fases zijn voltooid, zou de opwaartse trend weer hervat moeten worden. Het eindpunt van de correctie kan dus zeer lucratief zijn.

Maar, zover is het dus nog niet, het is eerst zaak dat de AEX inderdaad de daling inzet. Let wel; de bovenstaande ingetekende daling is slechts schematisch en moet zeker niet te letterlijk worden genomen. Het belangrijkst is dat er 3 fases moeten komen zoals beschreven en dat deze uiteindelijk in ieder geval boven de 390 bodem moeten blijven.

Er is dus ruimte genoeg voor een zeer diepe correctie eventueel, zonder dat de opwaartse trend daarmee voorbij is. En gebaseerd op richtlijnen (let wel; dat zijn dus geen harde regels!) zou een daling naar de 450-480 zone het mooist passen.

Wilt u ook doordeweeks op de hoogte blijven van de situatie van de AEX en andere markten? Meld u dan aan voor de e-mail analyses.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & AANMELDEN

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment