AEX Analyse 18 April

De AEX sloot nagenoeg onveranderd (-0,44%) ten opzichte van een week eerder. Lees hier de nieuwe verwachting voor de komende tijd.

Maar zoals gebruikelijk kijk ik eerst even terug naar hoeverre de analyse van vorige week is opgevolgd. De boodschap was dat de AEX klaar leek te zijn voor een correctiefase. Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

elliottwave aex 11 apr 2020
Vorige week: grote kans op correctiefase

Er was een 5-wave stijging die afgerond kon zijn, wat werd ondersteunt door negatieve divergentie met de RSI. Een correctie bestaande uit 3 (a,b en c) fases werd aangekondigd. De grafiek hieronder laat de huidige situatie zien.

Elliott wave aex 18 apr 2020
AEX deze week: Correctie mogelijk gestart, maar daling moet dan snel doorzetten

Er is inderdaad een daling op gang gekomen. En deze zou ook zeker de golf a fase kunnen zijn geweest van de abc correctie. De stijging die later begon zou dan de b moeten vormen en wat dan nog mist is een golf c daling.

Deze lijkt dan wel zo goed als onmiddellijk te moeten starten of vrijdag gestart moeten zijn. De golf c daling zou de koers onder de golf a bodem moeten brengen en de 450-480 is zeer kansrijk als eindpunt voor de golf c. Daarna voldoet de correctiefase alweer aan de minimale eisen en zou de opwaartse trend weer hervat moeten worden.

Conclusie

Het is dus eerst kijken maandag/dinsdag of de dalingsfase c wordt ingezet, dat zou het patroon geldig houden en daarna kan worden uitgekeken naar het eindpunt van de daling.

Dat zal ik uiteraard voor de leden goed in de gaten houden, met de e-mail analyses, die iedere dinsdag, donderdag en in het weekend worden verstuurd.

Mis deze ook niet als u op de hoogte wilt blijven.

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN AANMELDEN.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment