AEX Analyse 29 Februari

Twee weken terug bereikte de AEX nog de hoogste stand in 19 jaar tijd. Gelukkig kon ik u dankzij de Elliott wave methode behoeden voor teveel optimisme. Lees hier de nieuwe analyse.

Nadat de koers 2 weken terug dus de hoogste stand in 19 jaar bereikte, zakte de index fors weg. Inmiddels staat de AEX 100 punten (!) onder de top, ofwel een verlies van ongeveer 15%. Een verrassing is dit echter allerminst. Wie deze weekend-analyses trouw leest, weet dat ik al regelmatig heb aangegeven dat er een daling tot onder 500 wordt verwacht. Ook in de weekend-analyse van vorige week is dit aangegeven. En onderstaande grafiek stond voor de kortere termijn verwachting afgebeeld.

elliottwave aex 22 feb 2020
AEX vorige week gewaarschuwd: ”Zolang onder rode lijn potentieel zeer negatief

De boodschap was: zolang de koers onder de rode lijn blijft, ziet de situatie er potentieel zeer negatief uit en was de kans aanwezig dat de verwachte daling tot onder 500 was gestart. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

Elliott Wave AEX 29 feb 2020
AEX begonnen met rit richting 500 en lager

En het is echt ongelooflijk met hoeveel geweld de beurzen zakten. Dat is de les die ik in 2008 vooral ook al heb geleerd: ondanks alle verhalen van mensen die zeggen dat de markten omhoog worden gehouden met gratis geld, wat mogelijk wel een bepaalde invloed heeft, kan niets een echte daling stoppen. De financiële markten worden gedreven door emotie. En er zijn weinig zaken die zoveel emoties veroorzaken als geld en dat is precies waar de beurs om draait.

Op Tijd Gewaarschuwd

Hoe dan ook, de lange termijn verwachting geeft dus aan dat er uiteindelijk nog lagere koersen verwacht mogen worden. Mocht er een tussentijdse grotere opleving plaatsvinden, dan is dat een normale opwaartse correctie en die zou weer opgevolgd moeten worden door een volgende dalingsgolf. Onderstaande grafiek laat zien dat de kans op een opleving nu wel groeit, maar dat is zeer riskant om daar teveel op te focussen in zo’n sterke neerwaartse fase.

Maar er is wel een mogelijk zo goed als afgeronde 5-wave daling waar te nemen vanaf de top en een opwaartse correctie zou daarom zeker passen ergens de komende handelsdagen. Het eindpunt daarvan kan weer zeer lucratief zijn en dat zal ik uiteraard in de gaten houden voor de leden, mocht die opwaartse correctie inderdaad komen.

En ondanks dat het patroon werd uitgerekt, heb ik de leden blijvend gewaarschuwd voor de ”missende daling”, die al weken en zelfs maanden boven de beurzen hing. En waar velen al dachten aan koersen richting de 700 en de laatste maanden in aandelen zijn gestapt, zullen de ontvangers van de Elliott wave analyses daar hoogstwaarschijnlijk niet toe behoren.

En het is inderdaad zeer moeilijk om de koersen op korte termijn te voorspellen, maar feit is dat alle grote bewegingen die de laatste jaren zijn geweest, vooraf werden aangegeven en niet als verrassing kwamen. Zorg dat u ook minder wordt verrast en meld u aan voor de analyses.

Voor slechts €14,95 per maand blijft u al op de hoogte en voor nieuwe leden krijgt u voor dat geld zelfs een maand gratis, dus betaald u eenmalig €14,95 voor 2 maanden.
Aanmelden kan via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment