AEX Analyse 22 Februari

Een slechte week voor de AEX, mogelijk de start van een langdurige neerwaartse periode. Lees meer in deze weekend analyse.

Een van de betrouwbaarste signalen vanuit de Elliott Wave theorie is dat een beweging na 5 fases is voltooid. Een beweging in de tegengestelde richting mag daarna worden verwacht. In de analyse van vorig weekend gaf ik aan dat de AEX bezig was met zo’n 5-wave stijging en dat: ,,De stijging voldoet namelijk aan de minimale eisen en KAN (zo goed als) voltooid zijn.” Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

Elliott wave aex 15 feb 2020
AEX VORIGE WEEK: NOG BINNEN TRENDKANAAL

Dat zijn vanuit Elliott Wave waarschuwingen dat opwaartse posities gesloten dienen te worden en zeker niet extra moet worden ingezet op een verdere stijging. Tevens gaf ik aan:
,,Een daling onder uit het kanaal zou kunnen betekenen dat de 5-wave stijging is afgerond en dat er in ieder geval voorlopig meer druk op de koersen verwacht mag worden.”
De koers is inderdaad, na het afronden van 5 fases, begonnen met zakken. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie zien.

Elliott wave AEX 22 feb 2020
AEX NU: NEGATIEF ZOLANG ONDER RODE LIJN

Er is een lagere top waar te nemen, waarna de koers tot en met gisteren verder zakte.

Nog steeds daling tot onder 500 verwacht voor AEX

De vraag die nu geldt: was deze daling een abc correctie binnen de opwaartse trend, of is de opwaartse trend beëindigd en is er een grotere daling gestart? En op dit moment kan dat nog niet worden beantwoord.

Wel kan worden gesteld dat een stijging boven de rode lijn een signaal is dat de opwaartse trend nog bezig is. Zolang de koers daaronder zit, is de situatie potentieel zeer negatief.

Want, zoals wellicht bekend, op basis van de langere termijn verwachting hou ik rekening met een daling tot onder de 500(!). En het zou niet misstaan als die vanaf deze regio van start zou gaan. Interessante tijden dus.

Zorg dat u ook doordeweeks op de hoogte blijft van de situatie, want soms kan het zijn dat bijvoorbeeld maandag of dinsdag al meer duidelijk is en de leden zullen daar dan uiteraard van op de hoogte worden gebracht.

U kunt ook lid worden voor maar €14,95 per maand en nieuwe leden krijgen zelfs 2 maanden analyses voor dat bedrag!
Meer info & aanmelden via deze link.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment