AEX Analyse 18 Januari

Waarom de situatie er voor de AEX niet direct positief uitziet voor de iets langere termijn, leest u in deze analyse.

In de analyse van vorige week was de boodschap eigenlijk dat er geen duidelijk patroon was waar te nemen voor de kortere termijn. En nog steeds is dat het geval, maar toch kan ik laten zien wat wel duidelijk is. Dat doe ik door middel van onderstaande grafiek.

Elliott Wave aex 18 jan 2020
AEX NU

En voor wie minder bekend is met de Elliott wave methode even kort wat u moet weten bij deze grafiek: een koersbeweging bestaat uit 5 golven / fases. Daarna is de beweging voltooid en is een beweging in de andere richting te verwachten.

In augustus begon een koersbeweging en die moet dus uit 5 fases bestaan: fase 1, de eerste stijgingsgolf. Fase 2, een correctie daarop, die een hogere bodem moet zetten. Dat gebeurde begin oktober. Fase 3, de vervolgstijging naar een nieuwe hogere top. Die kwam in november ten einde. Fase 4, een correctie op de fase 3 stijging, die kwam begin december ten einde. En dan TOT SLOT, fase 5, de stijging die weer een nieuwe hogere top moet zetten en de beweging AFROND.

En de grafiek laat zien dat de AEX in de afrondingsfase 5 zit en zeker niet in de eerste stijgingsfase 1. Dit betekent dat de index feitelijk bezig is met topvorming. En nu is het zo dat ook de fases 1,3 en 5 op zichzelf opgebouwd moeten worden uit 5 kleinere (rode) fases. Dat betekent dat zodra er vanaf de decemberbodem 5 rode fases zijn voltooid, de hele stijging vanaf augustus voltooid lijkt te zijn. Daar zit momenteel het probleem: de rode 5 fases sinds december worden niet duidelijk gevormd. De op dit moment in mijn ogen beste manier staat hieronder nogmaals afgebeeld, om onnodig terugscrollen te voorkomen.

Elliott wave aex 18 jan 2020

Waarom ”nieuws” beurzen niet stuurt

Daarbij zorgt de Elliott wave methode ervoor dat u zich niet gek laat maken door het ”nieuws”, zoals een deal van Trump of bepaalde goede economische cijfers.

De telling geeft aan dat de koers eerder richting topvorming gaat en het nieuws heeft daar geen invloed op.

Vergeet niet dat IEDER nieuwsbericht zowel positief als negatief kan worden geïnterpreteerd.

Nog steeds grote correctie verwacht

Daar kan dus 0,0 voorspellende waarde aan worden verleend. Hoe dan ook, het is en blijft wachten op duidelijke signalen van topvorming en/of een duidelijke draai die aangeeft dat de stijging is voltooid.

Een zeer grote correctiedaling van 20 tot 30%(!) mag daarna worden verwacht.
Interessante tijden lijken er dus aan te komen.

Zorg dat u op de hoogte blijft van de situatie en meld u aan voor de e-mail analyses, waar u meerdere keren per week een analyse krijgt van onder andere de AEX.

En zodra er concrete handelskansen ontstaan, met een goede risk/reward verhouding, zullen er ook SMS alerts worden verstuurd via de SMS dienst. Daar kunt u uiteraard ook van profiteren, of voor een combinatie van beide diensten tegen een gereduceerd tarief.

Deze zijn allemaal te vinden op de homepagina www.beursverwachting.nl

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment