audjpy beursverwachting

Aud/Jpy richting hogere bodem

De Aud/Jpy is de laatste dagen wat teruggezakt. Een opwaartse draai lijkt echter aanstaande. Bekijk het in de nieuwe verwachting.

Wat opvalt, is dat de koers een eerste stijgingsfase vormde vanaf de bodem begin deze maand. Dit label ik als een witte 1 stijging.

Daarna volgde een correctiefase tot 14 december. Een opwaarts vervolg was aannemelijk, gezien de correctieve (bullflag) structuur van de terugval vanaf de witte 1 top. De stijging doorbrak de witte 1 top.

Toch kwam er vorige week een plots einde aan de stijging en een terugval is daarna op gang gekomen. Hieronder is de situatie weergegeven zoals ik ernaar kijk.

Aud/Jpy beursverwachting elliott wave

Waar het hierbij om gaat, is de interne structuur van de stijging van 14-16 december. Deze was opgebouwd uit 7 bewegingen / fases.

Binnen de Elliott methode is dat een teken dat het om een correctieve stijging gaat. Dit is bevestigd, doordat de koers inderdaad deze hele stijging heeft teruggedraaid. Het geeft daarbij ook aan dat het een opwaartse correctie was, binnen een grotere neerwaartse correctie.

Dat klinkt mogelijk wat ingewikkeld, maar vanaf de witte 1 top is de correctie van start gegaan. Deze correctie moet uit 3 fases worden opgebouwd: de rode a, b en c.

Hieronder staat nogmaals de afbeelding zodat u niet weer naar boven hoeft te scrollen.

audjpy beursverwachting elliott wave

De correctieve opleving vorige week was dan de rode b en de huidige terugval de golf c. Dit patroon oogt zo dat het richting afronding gaat of zelfs afgerond kan zijn.

Voor de duidelijkheid: dit was dus een correctiefase op de witte 1 stijging. Een witte 3 vervolgstijging mag worden verwacht de komende tijd zoals schematisch is ingetekend.

Deze zou de koers minimaal boven de top van vorige week uit moeten brengen. De verwachting blijft geldig zolang de koers boven de rode lijn op 78.785 weet te blijven.

Uw e-mail adres
Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment