bel 20 beursverwachting

Binnenkort Belangrijke Bodem Belgische Bel-20?

Iedere ma t/m vr, o.a.: AEX, Olie, Goud, Bitcoin

90 Jaar oude tekening

De Belgische beurs kan de komende tijd een interessante handelskans gaan opleveren. Lees meer in deze nieuwe verwachting.
De BEL-20 zit volgens mijn analyse sinds juni in een grote consolidatiefase.

Een voornamelijk zijwaarts verloop is namelijk vast te stellen. En dat niet alleen, ook de structuur van de bewegingen past binnen een bepaald consolidatiepatroon uit de Elliott wave methode.

Hieronder staat de schematische weergave ervan, 90 jaar geleden getekend door meneer R.N. Elliott zelf!

Triangle Elliott Wave

Het laat een koersverloop zien binnen een verbredend trendkanaal, met daarbinnen 5 fases. De fase 5 daling breekt vaak even door de onderste lijn van het trendkanaal.

Verdere daling BEL-20 noodzakelijk

Hieronder is te zien hoe de Dow Jones in 2020 dit patroon ook wist te voltooien!

Dow Jones triangle Elliott beursverwachting.nl

De koers zakte ook hier inderdaad even onder het trendkanaal. De zone rond het trendkanaal gaf in ieder geval de kans om in te spelen op de verwachte vervolgstijging.

En dit is wat mogelijk ook voor de BEL-20 aan de hand is. Hieronder is weergegeven hoe dit patroon mogelijk ook gevormd gaat worden bij de Belgische beurs.

Bel-20 triangle elliott beursverwachting.nl

De laatste fase van het patroon is dan sinds begin november in de maak. Een daling minimaal onder de witte 3 bodem (4051) uit september is nodig.

Zodra de koers daar onder zakt, voldoet de fase 5 daling en daarmee het hele patroon aan de minimale eisen en kan dan ieder moment af zijn.

De kans op bodemvorming zal dan fors stijgen en al helemaal wanneer de koers richting of iets onder de onderste lijn van het patroon zou gaan zakken.

Een instappunt voor opwaartse posities kan dit opleveren. Bij de Dow Jones is in ieder geval te zien hoe interessant dit kan worden!

Uiteraard zal ik de situatie goed in de gaten houden. Om ook op de hoogte te blijven, kunt u de verwachtingen pagina goed in de gaten houden.

Daar zijn verwachtingen van vele markten te zien, ook gratis zoals deze.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment