Eur/Usd & Olie

Verwachting Eur/Usd & Olie

Iedere ma t/m vr, o.a.: AEX, Olie, Goud, Bitcoin

Verwachting Olieprijs 16 november

Zomer Deja-vu

Lees hier de nieuwe verwachting voor de olieprijs.
In de zomer vormde de olieprijs een neergaande correctie binnen de opwaartse trend. Eind augustus werd deze voltooid en sindsdien is de opwaartse trend duidelijk weer hervat. Volgens mijn analyse zit de olieprijs wederom in een neergaande correctiefase. Onderstaande afbeelding laat dit zien.

In correctie

Tijdelijke Correctie

Globaal zou de huidige correctie min of meer vergelijkbaar moeten zijn qua omvang met de correctie van afgelopen zomer. Dat is in mijn ogen nu nog niet het geval. Ik ga dan ook uit van een verder gaande correctie. Interessant is dat de interne structuur op dit moment in ieder geval nog wel overeenkomsten heeft met de structuur van de zomercorrectie.

Een eerste daling met 3 fases (zakken, stijgen en zakken) werd gevormd. Daarna volgde een tussenstijging ”x”, waarna opnieuw een daling in 3 fases plaatsvond. Mogelijk dat dit nu ook gaat gebeuren. Een eerste daling is vanaf de X top waarneembaar en de huidige opleving is dan ook mogelijk de fase 2, waarna een nieuwe dalingsgolf verwacht mag worden.

Conclusie:

Het belangrijkst / duidelijkst is echter de grotere termijn boodschap die uit dit koersverloop naar voren komt: de grotere trend is opwaarts en de beweging vanaf de oktober top mag als tijdelijke correctie worden gezien, die nog niet lijkt te zijn voltooid.

Bovenstaande analyse is gemaakt op basis van de grafieken van dit moment en zal hier op de pagina blijven staan tot de volgende analyse, ongeveer over 2 weken, wordt geplaatst.

Door voortschrijdend inzicht kan het echter gebeuren dat de verwachting tussentijds al wijzigt (zoals momenteel bij de Eur/Usd het geval is). Om daarvan op de hoogte te blijven, kunt u zich aanmelden om meerdere keren per week een e-mail met verwachtingen te ontvangen van alle markten die ik hier ook behandel.

Zo blijft u maximaal op de hoogte van de ontwikkelingen, wat natuurlijk het verschil kan maken: Er kan veel gebeuren binnen 2 weken. Ervaar zelf of het een meerwaarde voor u betekent.

U kunt kiezen tussen 2 probeer perioden: 2 weken lang of 4 weken lang alles ontvangen, zo is er voor ieder wat wils om kennis te maken met de analyses van beursverwachting.nl.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & AANMELDEN


Verwachting Euro 3 November

Waarom de Eur/Usd klaar kan zijn voor een grote opwaartse periode, behandel ik in de verwachting van vandaag.
Bekijk onderstaande twee afbeeldingen eens en zie hoe deze koersverlopen duidelijke overeenkomsten laten zien.

eur/usd en olie dubbele zigzag beursverwachting.nl
2 Markten; 1 Patroon

Eur/Usd & Olieprijs

Het interessante is dat dit ten eerste niet dezelfde markt is, maar het zijn twee verschillende markten. De ene is de Eur/Usd en de andere laat het koersverloop van de olieprijs zien!

Daarnaast is het zo dat de ene afbeelding gaat om een week-grafiek en de andere is een dag-grafiek. Het punt dat ik wil maken is dat de linke afbeelding van de Eur/Usd is van dit moment.

Hieronder staat deze nog eens weergegeven, nu met de bijbehorende data.

eurusd 3 november beursverwachting
Bodemvormingsproces

Volgens mijn analyse is een daling waar te nemen vanaf de januari top, die hetzelfde patroon heeft gevormd als recentelijk bij de olieprijs werd gevormd.

Dit patroon is een correctieve beweging en gaat dus tegen de trend in. Na afronding ervan wordt de grotere trend weer hervat; in dit geval de stijging. Onderstaande afbeelding laat het patroon zien zoals dit bij de olieprijs werd gevormd.

olieprijs beursverwachting zigzag
De ‘routeplanner’ voor Eur/Usd?

En zie hoe de koers daarna dus aanzienlijk wist op te lopen, zoals verwacht mag worden na voltooiing van dit patroon!

Goedkope Euro

De koers van de Eur/Usd bevindt zich nog rond de onderzijde van het patroon. Het plaatje laat zien dat de olieprijs een bodem wist te plaatsen rond dat niveau, wat kenmerkend is ook voor dit patroon.

Dit houdt voor mij in dat de koers van de Eur/Usd op dit moment laag lijkt te staan en dat er opwaarts gekeken kan worden voor de komende tijd.

Hiervoor hou ik op dit moment wel de recente bodem van 1.15245 in de gaten; zolang de koers zich daarboven bevindt, maakt bovenstaand verhaal veel kans en ziet het er dus positief uit.

Uiteraard zal ik dit verder blijven volgen. Weet het koersverloop inderdaad op te lopen de komende tijd, dan kan dat ook weer voor kortere termijn handelskansen gaan zorgen.

Om daar maximaal van op de hoogte te blijven, kunt u zich ook aanmelden voor de update die 3x per week verschijnt. Daarnaast worden ook andere markten daarin behandeld, waaronder de AEX en Goudprijs.

Voor slechts €10 kunt u 4 weken lang alles ontvangen en kijken of het een meerwaarde voor u is of probeer het 2 weken lang voor maar €5.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & AANMELDEN.


Verwachting Olieprijs 19 Oktober

Twee weken terug behandelde ik hier de Eur/Usd, die momenteel voorzichtig begint op de lopen, zoals toen werd aangegeven. Dit is nog terug te vinden op deze pagina, maar vandaag leest u hier ook de nieuwe verwachting voor de olieprijs.
In augustus zette de olieprijs een bodem neer rond de $60. Sindsdien is de koers fors opgelopen en staat het meer dan een derde hoger. Een forse opleving dus.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe ik daar naar kijk, met behulp van de Elliott wave methode.

Verwachting Olieprijs 19 oktober
Kans op terugval is groot

Complexe Structuur

Het is geen simpele stijging qua patroon. Dat geeft gelijk aan dat het wat lastiger is om het te analyseren. Toch is er nu wel een 5-wave structuur in te vinden en zoals in voorgaande verwachtingen ook werd vermeld, is dat in principe de bedoeling van een beweging: er moeten 5 fases worden voltooid.

Daarna is een beweging klaar en mag een tegenreactie worden verwacht. Omdat de fases van de olieprijs zelf ook weer verlengd zijn, is het wat minder betrouwbaar en kan het zijn dat net een fase te snel of te laat de beweging als afgerond wordt gezien.

Toenemende Kans Op Terugval

De in mijn ogen beste manier om het koersverloop te tellen, is echter zoals hierboven. Daarbij is vorige week de fase 4 voltooid en is sindsdien de fase 5 stijging bezig. Deze zou de beweging vanaf de augustusbodem dan moeten gaan voltooien.

Het getekende Elliott trendkanaal geeft een indicatie waar de top dan verwacht mag worden: rond de bovenzijde van dit kanaal. En te zien is dat de koers daar gisteren al zeer dicht bij is gekomen! Al met al is de conclusie dus dat de stijging vanaf de augustusbodem zo goed als voltooid gezien kan worden.

Conclusie?

De kans op een terugval is dus zeker aanwezig.

Het is denk ik aan te raden om te wachten op deze terugval. Daar zullen weer handelskansen in kunnen ontstaan; zowel in de daling, als ook voor het hervatten van de opwaartse trend erna.

Daarvan zal ik jullie hier wel op de hoogte houden met een nieuwe verwachting over 2 weken. Vindt u bovenstaand verhaal echter interessant en wilt u maximaal op de hoogte blijven om niks te missen? Probeer dan eens een periode de verwachtingen via e-mail, die meerdere keren per week worden verstuurd. Daarin aandacht voor onder andere de AEX, DAX, goud en dus ook de olieprijs.

KLIK HIER VOOR MEER INFO.


Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment