AEX & DAX

Verwachting AEX / DAX

Verwachting AEX / DAX

Verwachting AEX 22 November

Topproces

Hieronder leest u de nieuwe korte AEX verwachting. 
De AEX heeft begin oktober een belangrijke bodem geplaatst rond 750.
 
Sindsdien is een stijgingsgolf bezig, die de koers ongeveer 80 punten hoger heeft gezet! De koers lijkt inmiddels wel de contouren van een mogelijk topproces te vormen.
 
Om dit mooi af te ronden zou echter nog wel een nieuwe hogere top aanstaande zijn, wat dan ook de verwachting nog is voor de komende tijd.
 
Dit is schematisch afgebeeld in de afbeelding hieronder. 
 
aex 22 november 2021
 

Terugval

Wat ook is te zien, is dat daarna de kans op een mogelijk felle terugval zal toenemen.

En wat ook nog even benoemd moet worden, is dat de koers niet nu per se al verder moet stijgen om die hogere top te vormen.

Er is ook ruimte voor eventueel eerst een terugval, ook onder de bodem van vorige week nog. Wel is op dit moment vast te stellen dat de 808.8 bodem belangrijk is. Zolang de koers daarboven blijft, is de hogere top te verwachten. 

En dus?:

De kern van het verhaal is dus dat ik, wederom, een hogere top verwacht, ongeacht of het eerst nog even zakt of niet, zolang deze daling maar boven 808.8 blijft. 
 
Bovenstaande verwachting zal hier op de site blijven staan, maar het KAN gebeuren dat door voortschrijdend inzicht de verwachting alweer achterhaald is.
 
Om toch op de hoogte te blijven, kunt u overwegen om eens de e-mail updates te proberen. Daarin wordt u 3x per week bijgepraat over de situatie.
 
Zo blijft u op de hoogte waar de kansen liggen en of het hierboven genoemde scenario inderdaad opgevolgd wordt. 
 
En daarnaast komen er ook andere markten aan bod!

 

Verwachting DAX 8 november

Mogelijk wordt er een handelskans gevormd bij de DAX. Over hoe en wat leest u in onderstaande verwachting.
Begin oktober heeft de DAX een belangrijke bodem geplaatst. Een correctiefase werd daar voltooid en sindsdien is de opwaartse trend weer hervat.

9 Fases

De Elliott wave methode stelt dat een trendbeweging zoals de stijging vanaf deze bodem uit 5 of 9 fases moet bestaan.

Aangezien dat er nu al 7 zijn waar te nemen, zou dit een 9 fases beweging moeten worden.

Hieronder staat dit schematisch weergegeven.

dax 8 november
Er is nu sprake van de rode fase 8, wanneer een terugval vanaf de top op gang komt die duidelijk groter is dan de voorgaand kleine terugvallen binnen de rode fase 7.

Ook kan gekeken worden naar de omvang van de rode 2 en 4 correcties, wat een indicatie geeft van wat min of meer voor de rode 8 ook verwacht kan worden.

Ervan uitgaande dat de rode 7 de top heeft gezet, heb ik ook een bijbehorend trendkanaal getekend.

Instapkans 

De onderzijde daarvan is extra kansrijk voor het eindpunt van de rode 8 fase.

Na deze rode 8 mag nog een rode fase 9 stijging worden verwacht. Deze zal als doel hebben om de rode 7 top te gaan doorbreken.

Hoe dieper de rode 8 zakt, hoe groter de potentiele winst dus zal zijn.

Conclusie

De conclusie is daarmee dat het wachten is op een duidelijke terugval / consolidatie wat de rode fase 8 moet worden.

Deze kan gebruikt worden om in te spelen op de daarna te verwachten rode 9, met als minimale doel de rode 7 top.

Dit verhaal lijkt me al redelijk duidelijk. Om echter maximaal op de hoogte te blijven van de situatie, kunt u overwegen om eens een tijdje de e-mail updates te proberen.

Daarmee ontvangt u iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een update van de situatie op verschillende financiële markten, waaronder die van de DAX.

KLIK HIER VOOR MEER INFO.


Verwachting DAX 25 Oktober

Lees hier de nieuwe verwachting voor de DAX. 
Volgens mijn analyse, die u hieronder terug kunt vinden, was een bodem enkele weken terug te verwachten. Deze is geplaatst en sindsdien is een nieuwe opwaartse fase bezig. 
 
En ik zal gelijk met de deur in huis vallen: deze moest worden opgebouwd uit 5 fases en dat is inmiddels al gebeurd. Dat betekent dat het meest ”zekere” deel van de stijging achter de rug is. Al het extra is als het ware bonus. 
 
Er is echter nog wel een duidelijke kans aanwezig dat die bonus stijging kan gaan komen. Onderstaande afbeelding laat de huidige situatie zien. 
 
dax 25 okt
 

Opwaarts potentieel

De 5e fase, de stijging vanaf de bodem van donderdag, heeft de witte 3 top doorbroken. Daarmee voldoet de beweging vanaf de bodem van 6 oktober aan de minimale eisen en MAG ieder moment zijn voltooid. Echter: zolang de koers zich boven de rode lijn (15.470) bevindt, is er geen signaal dat de 5e fase is voltooid. 
 
En volgens een richtlijn, wat dus geen regel is waaraan voldaan MOET worden, maar een goede indicatie van wat mogelijk is, kan de weg naar boven nog wel even aanhouden. Het mooiste is het namelijk als de koers met de fase 5 de bovenzijde van het afgebeelde Elliott trendkanaal weet te bereiken. In dat geval is de beweging ”uit het boekje”. 
 
Te zien is dat dit een stijging naar de 16.000 regio aannemelijk maakt. Dat is dus positief en blijft de verwachting, zolang de fase 5 nog geen signaal van afronding heeft gegeven. En zoals gezegd ligt dat punt nu op de rode lijn van 15.470, maar dit is wel gebaseerd op de situatie van dit moment. Dit kan de komende handelsdag(en) natuurlijk weer veranderen. 
 
Wanneer u daar ook van op de hoogte wilt blijven, kunt u overwegen om eens een uitprobeer abonnement te nemen. Dit kan al vanaf slechts €5 waarmee u 2 weken lang ALLE verwachtingen krijgt. 
 

 

Verwachting AEX 18 Oktober

De AEX heeft moeite met de 800. Mag een duidelijke doorbraak worden verwacht of maakt een daling vanaf dit niveau juist meer kans? Bekijk hier de nieuwe verwachting.
Begin deze maand zakte de AEX nog aardig weg. Sterker: de index stond toch een aardig indrukwekkende 45 punten lager dan nu.

De 750 zone werd bereikt. Daar begon een nieuwe opwaartse beweging. Deze beweging zou volgens de Elliott methode, die ik gebruik bij het maken van de verwachtingen, uit 5 fases moeten worden opgebouwd.

Hieronder is dit schematisch weergegeven.

 

De Standaard 5-wave

5 Fases

Fase 1 is een stijging, gevolgd door een fase 2 correctie. Daarna een fase 3 stijging met een fase 4 correctie op die stijging.

En dan tot slot de fase 5 stijging, die de beweging moet afronden. Dit is de simpele theorie en uiteraard is het niet altijd zo eenvoudig.

Maar tot op heden lijkt de AEX zich wel redelijk goed aan deze verwachting te houden. Hieronder is de huidige situatie weergegeven.

 

AEX 18 Oktober

Weer Boven 800?

Wat in ieder geval opvalt, is dat de stijging nog niet uit 5 fases is opgebouwd. Daaruit concludeer ik dat de kans groot is op een verdere stijging.

Wel is er ruimte voor een gezonde fase 4 correctie, die min of meer vergelijkbaar zou moeten zijn met de fase 2 terugval. De vraag op dit moment is of de daling van vanochtend al onderdeel is van die fase 4 correctie, of slechts een kleinere correctie als onderdeel nog van de fase 3 stijging.

Hoe dan ook, de opwaartse beweging oogt dus nog niet klaar en uiteindelijk mag een stijging boven de 800 dan ook wel worden verwacht de komende tijd.

Ontvang Meer Gedetailleerde Verwachting

Bovenstaande analyse is gemaakt op basis van de grafieken van dit moment en zal hier op de pagina blijven staan tot de volgende analyse, ongeveer over 2 weken, wordt geplaatst.

Door voortschrijdend inzicht kan het echter gebeuren dat de verwachting tussentijds al wijzigt. Daarnaast zijn de meer gedetailleerde verwachtingen qua belangrijke koersen voorbehouden aan de betalende leden.

Om ook vaker en meer gedetailleerd op de hoogte te worden gebracht kunt u zich ook daarvoor aanmelden. U ontvangt dan meerdere keren per week (i.p.v. eens per 2 weken hier) een e-mail met verwachtingen van alle markten die ik hier ook behandel.

Zo blijft u maximaal op de hoogte van de ontwikkelingen, wat natuurlijk het verschil kan maken: Er kan veel gebeuren binnen 2 weken. Ervaar zelf of het een meerwaarde voor u betekent.

KLIK HIER VOOR AANMELDEN PROEFPERIODE.


Verwachting DAX 11 Oktober

De Platte Correctie

Lees in de nieuwe verwachting van de DAX of de situatie er positief of juist negatief uitziet voor de komende tijd.
Voordat ik naar de DAX zelf ga, laat ik even een stukje theorie zien waarop de verwachting is gebaseerd. De kern is dat een correctiefase, dus een beweging tegen de grotere trend in, zo goed als altijd uit 3 fases is opgebouwd. In het geval van een neerwaartse correctie gaat dat om eerst een daling, daarna een opleving / consolidatie en tot slot een tweede dalingsfase. Na deze 3 fases wordt de opwaartse trend weer hervat. Er zijn wat ligt afwijkende varianten mogelijk, maar de kern is ongeveer altijd die 3 fases en bij de DAX is dat ook van toepassing momenteel. Een variant is de zogenaamde platte correctie, die dus bestaat uit 3 fases. Hieronder staat dit patroon schematisch weergegeven, met daaronder hoe ik het patroon op de DAX terugzie in het koersverloop.

 

Theoretische weergave van Platte Correctie

 

Mogelijk voltooide platte correctie op de DAX

De 3 fases zijn de blauwe a, b en c.

Opwaartse Trend Hervat

Na de c daling is de correctie voltooid en mag een hervatting van de trend worden verwacht. Merk op dat de fases zelf ook weer uit kleinere fases zijn opgebouwd en dit is de reden dat ik bij de DAX het hier afgebeelde patroon als meest waarschijnlijke acht: een blauwe a daling met 3 fases is waar te nemen, met daarna een blauwe b stijging met 3 fases. Dit is een bepaalde set up die niet vaak voorkomt. De daling daarna is enigszins rommelig, maar hier zijn weer 5 rode fases in te onderscheiden. Het patroon lijkt dus te zijn voltooid en dat is waar ik vanuit ga zolang de recente bodem niet opnieuw wordt doorbroken. Als het patroon inderdaad juist is, dan is dus een hervatting van de opwaartse trend van start gegaan en mag een nieuwe recordstand verwacht worden de komende tijd.

Blijf Maximaal Op De Hoogte

Dit blijf ik natuurlijk goed in de gaten houden ook en dit zal ik blijven melden in de verwachtingen die ik 3x per week naar de leden verstuurd. Om maximaal op de hoogte te blijven van de situatie van de DAX, maar ook andere markten zoals de Eur/Usd en de Bitcoin, kunt u zich ook hiervoor aanmelden. Probeer eens de proefperiode van 1 maand en ontvang alle verwachtingen, tegen een zeer laag introductietarief. Zie voor meer info deze pagina.


AEX Verwachting 27 september

Taaie 800 grens

Vandaag leest u hier de nieuwe verwachting voor de AEX.
De 800 grens is de laatste weken meerdere malen aangevallen en ook kortstondig doorbroken. Een echte doorbraak die standhoudt, heeft echter nog niet plaatsgevonden. Gaat dit nog gebeuren?

Onderstaande afbeelding laat de verwachting zien, gebaseerd op het Elliott patroon dat ik uit het koersverloop haal.

 

Verwachting: Na huidige dip verder omhoog

Volgens mijn analyse is in mei een belangrijke bodem geplaatst en is sindsdien een opwaartse fase gestart. Deze moet uit 5 rode fases bestaan. In de vorige AEX analyse van twee weken geleden (zie onderaan deze pagina) gaf ik dit ook aan. Er werd gewaarschuwd voor toenemende neerwaartse druk, om de fase 4 correctie af te ronden. Dit lijkt vorige week ten einde te zijn gekomen en sindsdien zou dan de rode fase 5 actueel moeten zijn. Deze zal naar verwachting uit 5 blauwe fases worden opgebouwd, zoals ook de rode 1 en rode 3 stijgingen dat waren, wat is afgebeeld in de grafiek.

Bodemzoeken

Momenteel zakt de koers wat weg en dit zou dan de blauwe 2 fase moeten zijn, vergelijkbaar ook zoals in de rode 1 en 3 een blauwe 2 terugval plaatsvond. Deze heeft nog neerwaartse ruimte, want een hogere bodem boven 773.2 is wat geplaatst moet worden. Na de blauwe 2 is een blauwe 3 stijging te verwachten en zoals schematisch ook is ingetekend, mag verwacht worden dat deze dan wel voor een duidelijke doorbraak van de 800 grens gaat zorgen.

Blijf maximaal op de hoogte

Dit zal ik uiteraard nauwkeurig in de gaten blijven houden. Wilt u ook maximaal op de hoogte blijven van de verwachting en hoe de situatie van de AEX zich hieraan houdt, kunt u eens overwegen om een maand lang het proef abonnement te nemen. Daar ontvangt u 3 x per week een verwachting van de AEX, vergelijkbaar met zoals hierboven. Plus er is aandacht voor andere markten. Voor een lage prijs kunt u een maand lang kijken of het een meerwaarde voor u heeft. Aanmelden kan via deze link.


DAX Verwachting 20 september

Vorige week maandag behandelde ik de AEX. Deze analyse kunt u onderaan deze pagina nog terugvinden. Vandaag gaat de aandacht uit naar de DAX.

De boodschap van de verwachting van vorige week was dat meer neerwaartse druk verwacht werd. En ondanks dat de koers eerst nog even iets op wist te lopen, wat nog helemaal binnen de verwachting pastte, is de koers later duidelijk weggezakt. En ook op dit moment staan de beurzen onder druk. Hieronder is de situatie van de Duitse beurs weergegeven.

 

DAX in correctiefase

Het grote plaatje zegt mij dat een grotere witte ABC correctiefase bezig is; een correctie die bestaat uit 3 fases. De witte A daling tot in half juli, daarna de opleving tot in augustus en daarna de witte C daling die het patroon af moet gaan ronden. Het patroon heeft bepaalde kenmerken, waarbij wat eigenschappen horen die helpen bij het inschatten van waar de witte C ten einde zou kunnen komen.

Veel neerwaartse ruimte?

Globaal gezien kan gesteld worden dat bij dit soort correcties de witte C bodem vaak wordt geplaatst rond het niveau waar ook de witte A bodem is gezet. Mogelijk een dubbele bodem, of een stapje eronder. Maar dus niet op voorhand wordt uitgegaan van een duidelijk veel lagere bodem (14.000 ofzo), maar voor nu eerst de 15.000 regionen. Daar is er dus extra kans op bodemvorming. Gebeurt dat niet dan is er wel meer neerwaartse ruimte, maar het zit dus in de nuance, dat vooraf de kans kleiner is dat de daling echt aanzienlijk doorzet. Dit zal de komende handelsdag(en) dus in de gaten gehouden moeten worden.


AEX verwachting 13 september

Vanaf vandaag zal ik zo goed als dagelijks een analyse plaatsen hier op de site. Op de maandag zal ik de ene week de AEX doen, een week later de DAX en de week erna weer de AEX. En zo voor iedere dag 2 markten en voor vrijdag zal er ruimte zijn voor een verzoek. Daarvoor kunt u mailen naar: info@elliottwaves.nl.

Korte theorie

Nu dus de AEX. Daarvoor begin ik met een klein stukje Elliott theorie dat van toepassing is op mijn verwachting. De basis vorm van een beweging is de zogenaamde 5-wave figuur. Dit is een beweging die is opgebouwd uit 5 fases, zoals de afbeelding hieronder laat zien.

 

5-wave figuur met trendkanaal als hulpmiddel

Volgens mijn analyse heeft de AEX vorige week een golf 3 top geplaatst en is sindsdien een golf 4 fase bezig. En daarvoor komt bovenstaande afbeelding van pas: om in te schatten hoe ver de golf 4 zou kunnen gaan, is er een hulpmiddel in de vorm van het Elliott trendkanaal. Vanaf de toppen van de 1 en 3 stijgingen is een lijn getrokken. Deze is gekopieerd en ook getrokken vanaf de golf 2 bodem. Zo ontstaat een trendkanaal. De oplopende lijn geeft aan waar globaal genomen de golf 4 extra kans heeft om ten einde te komen, waarna de verwachte golf 5 vervolgstijging van start kan gaan.

De AEX

Hieronder is de situatie in de praktijk weergegeven op de AEX van dit moment.

 

De 5-wave zoals ik deze op de AEX verwacht

De fase 4 is volgens mijn dus bezig en lijkt voor meer neerwaartse druk te kunnen zorgen. Met rode lijnen heb ik het patroon zoals ik het zie eruit gelicht. Let wel; het gaat niet exact om dat de koers naar 780 gaat zakken eind deze maand; de afbeelding is schematisch.

Het geeft aan dat een correctie/consolidatiefase golf 4 nu bezig is, nog niet afgerond oogt en dat daarna nog een nieuwe stijging verwacht wordt.

Het is mogelijk dat in een extremer geval de daling nog behoorlijk wordt ingezet binnen de golf 4; een aanval op de 750 regio is in een extremer maar nog steeds realistisch scenario goed mogelijk.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment