Marktbespreking Woensdag 13 September: AEX Nadert Eerste Koersdoel

Marktbespreking Woensdag 13 September: AEX Nadert Eerste Koersdoel

AEX 13 September 2023

In Juli nog bijna 800

De voorgaande weken laat de AEX een inmiddels toch behoorlijke daling zien. Eind juli werd de 800 nog bijna bereikt, maar inmiddels staat de index weer wat etages lager. Rond 730-735 momenteel. Eind juli nog ging ik uit van een verdere stijging, tot duidelijk boven 800.

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

Gelukkig kon ik redelijk snel zien dat het koersverloop niet meer bij die verwachting in de pas liep; al 3 augustus gaf ik de klanten aan dat het neerwaartse scenario meer kans maakte dan het 800+ scenario.

Er zijn voor deze daling enkele neerwaartse doelen bekend bij de leden. Deze exacte doelen heb ik in de voorgaande marktbesprekingen niet openbaar gemaakt, maar al wel heb ik herhaaldelijk aangegeven dat er een nieuwe dalingsgolf voor de AEX werd verwacht.

Kansen Voor Swingtraders

Met de daling van vanochtend is het eerste doel op enkele punten na al bereikt. Voor beleggers was dit toch een belangrijk iets om in augustus te weten dat deze terugval grote kans maakte. En ook voor (swing)traders die wat grotere bewegingen nodig hebben, was / is dit een fraaie handelskans!

Zoals gezegd is het eerste koersdoel dus ook nog niet bereikt op dit moment en dat houdt in dat nog steeds een verdere daling wordt verwacht. Er is daarbij aardig potentieel voor een stevige dip. Overige markten zijn helaas wat minder goed ”leesbaar” qua patronen op dit moment, met uitzondering van de Dow Jones en Nasdaq. Hopelijk komen de Euro, olie, goud en crypto snel weer met een duidelijker patroon, maar het belangrijkst is en blijft de AEX. Deze laat zich het best analyseren door middel van de Elliott Wave methode, zoals ik ook in deze video verder uitleg.

Met de AEX die momenteel dus mooi het verwachte pad volgt, is dit een goed moment om eens te kijken of de e-mail & video verwachtingen ook voor u een meerwaarde hebben. Probeer het eens 4 weken uit en ontvang 5x per week een e-mail analyse met heldere grafieken en duidelijk de kansen bij de verschillende scenario’s met bijbehorende koersdoelen en grenzen.

Voor meer info & aanmelden daarvoor, kunt u naar deze pagina gaan.

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment