AEX (7)

Marktbespreking Maandag 18 September: Lange Termijn Bodem AEX

Marktbespreking Maandag 18 September: Lange Termijn Bodem AEX

AEX Maandag 18 September 2023

Koersverloop AEX voorgaande weken

Na de vorige marktbespreking is de AEX niet verder gezakt. De boodschap was toen dat de koers een eerste koersdoel naderde en dat er dus nog een verdere daling werd verwacht. Naar nu blijkt was dat geschreven rond ongeveer het laagste punt en daarna begon een aanzienlijke opleving. Afgelopen vrijdag werd de 750 regio zelf alweer bereikt.

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

Begrijpelijk is het dan ook dat ik daar opmerkingen over krijg in de trant van dat de verwachting / marktbespreking dus niet is uitgekomen.

Zo simpel is het echter niet.

Verwachtingen Niet Voor Daghandelaren

De verwachtingen die ik geef, zijn niet bedoeld voor de daghandelaren, die iedere dag in en ook gelijk weer uit een positie stappen. De verwachtingen zijn bedoeld voor meerdere dagen vaak, tot meerdere weken en in sommige gevallen meerdere maanden of jaren indien het om lange termijn verwachtingen gaat.

De info die ik hier in de marktbesprekingen geef, zijn daarbij ook duidelijk wat globaler over de richting, maar zeggen niet al te veel over de exacte verwachte omvang van de bewegingen. Hoe dan ook, de stijging van eind vorige week was niet genoeg om het neerwaartse scenario onmogelijk te maken. Zoals er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zijn er meerdere manieren om een patroon te vormen. Het uiteindelijke doel kan daarbij gewoon vast staan zoals momenteel ook het geval is. En een eventuele tussentijdse opleving doet daar niets aan af, maar dit is iets wat uiteraard zeer vervelend kan zijn indien ”verkeerde” posities zijn ingenomen. En met verkeerde, bedoel ik dan in dit geval posities die afhankelijk zijn van tijd of van een zeer strakke stop loss.

Elliott Wave En Opties

De verwachtingen die ik maak zijn gebaseerd op de Elliott Wave methode. En ondanks dat ik dit overduidelijk de beste methode vindt om een verwachting over het aanstaande koersverloop van financiële markten te maken, heeft het enkele aspecten die soms even benadrukt moeten worden. En een ervan is het tijds aspect: het gaat bij de verwachtingen niet zozeer om wanneer een beweging komt, of wanneer een doel wordt bereikt, maar meer DAT het komt en DAT het (hoogstwaarschijnlijk, garanties bestaan niet op de beurs) wordt bereikt. In deze video ga ik daar wat dieper op in.

Lange Termijn Bodem AEX

En hoe zit het nu dan met de AEX? De verwachting is zoals gezegd dat de koers nog steeds een dalingsfase lijkt te missen om het patroon mooi af te ronden. Daarbij is er kans op een aardige dip. Dit echter is juist iets waar langere termijn beleggers kansen krijgen om actie te ondernemen.

Een belangrijke lange termijn bodem is namelijk wat de komende tijd wordt verwacht. 

Uiteraard kan dat ook kansen geven voor de swingtraders, maar lange termijn instapkansen komen uiteraard nog sporadischer voor.

Wie op de hoogte wil blijven van deze kansen en situatie en de belangrijke grenzen en doelen, kan zich aanmelden voor de 4 weken proefperiode. Deze ontvangstperiode stopt vanzelf zonder verdere verplichtingen.

Daarin ontvangt u maar liefst 5x per week een e-mail met heldere grafieken en duidelijk de verwachte scenario’s met de kansen erbij met uitleg, begrijpelijk voor iedere belegger. Ook krijgt u nog eens ieder weekend de AEX Video verwachting, waarbij ik makkelijk kan laten zien wat de verwachting is en waarom.

Meer info & aanmelden kan via deze link. 

Heeft u nog zoiets van dat vind ik wat te ver gaan, dan kan dat natuurlijk. Hopelijk blijft u dan wel op de hoogte via deze marktberichten.

Neem ook een kijkje op de site zelf, die vol staat met artikelen en video’s van voorbeelden van waarom de verwachtingen een meerwaarde zijn voor beleggers.

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment