Marktbespreking 9 September: Slechte Week AEX

Marktbespreking Zaterdag 9 September: Slechte Week AEX

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen
AEX 9 September 2023

AEX Uurslotgrafiek

De AEX begon de week sterk, met een goede opening maandag. Een stand van bijna 755 werd zelfs nog bereikt. Daarna werd een daling ingezet. Dinsdag ging ik daar al op in, dat (het begin van) de daling er toch was gekomen maandag, ondanks het dicht zijn van de Amerikaanse beurzen.

De daling zette nog verder door en vrijdag werd een laagste stand van rond 733 bereikt; ruim 20 punten onder de top van maandag! In de voorgaande marktbesprekingen heb ik al aangegeven dat een daling in de verwachting zat en het past dan ook daarbij dat de koers zo wegzakte gedurende de week.

”Rente Angst Zorgt Voor Daling”

En hoewel ik mij daar verder van probeer af te sluiten, zie ik soms wel ”verklarende nieuwsberichten” die bijvoorbeeld rente angst (?) aangeven als reden voor de daling. Heel bijzonder hoe dat werkt. Los van dat het natuurlijk niet te controleren is, blijft de vraag vooral wat men heeft aan deze verklaring. De voorspellende waarde is 0,0.

Daarom zult u bij mijn verwachtingen / besprekingen niets zien over economisch nieuws of fundamentele analyses. Uiteindelijk kunnen letterlijk alle nieuwsberichten, economische cijfers en besluiten zowel negatief als positief worden geïnterpreteerd. Na de beweging is dan de ‘verklaring’ mogelijk, maar het streven voor mij is om juist vooraf de bewegingen in te schatten. Dat is wat telt.

En natuurlijk is dat niet altijd foutloos, maar de laatste tijd volgt het koersverloop wel zeer fraai de verwachting. Dat vergroot de kans dat het juiste patroon inderdaad in beeld is en dat ook de rest van het koersverloop de komende tijd de verwachting gaat volgen. Geen garantie natuurlijk, maar wel een bovengemiddeld moment zo lijkt het om als belegger toch eens de verwachtingen te proberen. Daarin worden op dit moment neerwaartse doelen aangegeven en uiteraard blijf ik dat volgen.

Wanneer u de 4 weken kennismakingsperiode neemt, krijgt u maar liefst 5 x per week een e-mail update van de situatie en in het weekend zelfs nog een extra AEX Video analyse.

Meer informatie over de verwachtingen en ook aanmelden voor de 4 weken proefperiode kan via deze link. 

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment