AEX 2

Marktbespreking Woensdag 3 Januari: ”Nieuw Beursjaar AEX, Nieuwe Kansen”

Marktbespreking Woensdag 3 Januari: ”Nieuw Beursjaar AEX, Nieuwe Kansen”

De AEX is weer begonnen aan een nieuw jaar. Waar liggen daarbij de kansen? Daarover heb ik het in deze marktbespreking. 

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

Terugblik Beursjaar 2023

Vorig jaar besloot ik om een video te maken met daarin de verwachting voor het beursjaar 2023. De boodschap was uiteindelijk dat de AEX een nieuwe recordstand neer zou zetten: 830 en hoger. Dit zei ik destijds bij een AEX rond 730 punten. De AEX wist uiteindelijk niet het nieuwe record te breken. Is daarmee de verwachting uit die video onjuist? Als je het strak bekijkt dus wel. Toch is het zo dat de AEX wat achter is gebleven. De DAX, Dow Jones en Nasdaq100 zetten namelijk wel allemaal een nieuwe recordstand neer in 2023!

AEX Gaf Vroege Waarschuwing

Verder gaf ik aan dat de verwachting vooral geldig was op dat moment en dat de markt situatie altijd kan veranderen. Dat gebeurde in de zomer van vorig jaar. Tot en met juli leek de AEX helemaal het originele pad te volgen. De 800 was al bijna bereikt en de 830 leek de volgende horde te zijn. Een kwestie van tijd. Totdat de AEX begin augustus opeens te ver zakte voor het patroon wat ik voor ogen had. En daar komt dan ook een extra meerwaarde van de gebruikte Elliott Wave methode naar voren: de patronen hebben vaste grenzen waar het koersverloop aan moet voldoen. Zodra het afwijkt, wordt duidelijk dat een ander patroon in de maak is. Mijn jarenlange ervaring (vanaf 2006 zo goed als dagelijks analyses gemaakt van de AEX!) hielp daarbij om al begin augustus te zien wat het patroon dan wel leek te worden. Een nieuwe verwachting kwam opeens naar voren: bij 780 werd de 700-720 regio opeens het doel:

AEX beursverwachting 2 augustus 2023

De positieve verwachting werd vroegtijdig bijgesteld

Een daling. Uiteindelijk volgde de AEX deze verwachting helemaal. De koers zakte tot in oktober weg naar de 711 en plaatste daar een bodem. Een nieuwe stijgingsfase begon daarna. En dat is het mooie: ook die stijging was al tijdens de daling aangekondigd! De daling gaf daarom juist extra handelskansen om posities in te nemen voor de verwachte vervolgstijging!

 

AEX 2 januari 2023

AEX zette bodem rond 710; daarna richting 800

2023 Gaf Veel Kansen; En 2024?

Eigenlijk was het daarmee juist een mooie ontwikkeling dat de AEX een ander pad in heeft gezet. Het gaf extra neerwaartse kansen en later dus extra opwaartse kansen. Wie de verwachtingen gedurende het hele beursjaar heeft gevolgd, kan daar dan ook zeker goed van hebben geprofiteerd.

En dan nu voor het huidige nieuwe verse beursjaar 2024. Eigenlijk is het een deel 2 van de verwachting van vorig jaar. Het patroon dat daar al was gestart, is nog steeds bezig. Ook nu blijft die nieuwe recordstand een horde die naar grote waarschijnlijkheid (garanties bestaan niet op de beurs…) behaald gaat worden.

Momenteel zien we echter wat neerwaartse druk. De AEX zette alweer half december de top en zakt dus inmiddels 2 weken lang wat weg. Dit is echter geen enkel probleem voor de positieve ondertoon. Sterker: dit zou juist extra kansen op kunnen leveren zoals het er nu uit ziet. Zowel neerwaarts als ook opwaarts. Onderliggend blijft de markt in ieder geval zeer sterk. Voor de wat langere termijn beleggers zijn de mooiste kansen al geweest, maar er komen zeker nog (her)kansen om wat mee te doen. En ook swing traders kunnen kansen krijgen de komende tijd, zowel neerwaarts als ook opwaarts. Hierboven heb ik laten zien hoe handelaren in augustus op 780 de 700-720 regio als doel kregen, wat 711 werd. Daarna kwam de stijging richting 800. Beide forse bewegingen met tientallen AEX winstpunten die behaald konden worden. Begin dit beursjaar goed en probeer in ieder geval gewoon eens de verwachtingen uit met de 4 weken probeer periode.

Daarin krijgt u maar liefst 5x per week een e-mail analyse met de huidige verwachting van de AEX. Zo blijft u dus echt op de hoogte en zo bleven de klanten in 2023 en de jaren ervoor ook op de hoogte.

Daarnaast ontvangt u ook in het weekend de AEX video analyse. Na de 4 weken besluit u gewoon of het een meerwaarde voor u is of toch niet, maar dan weet u dat in in ieder geval.

Al veel beleggers gingen u voor: KLIK HIER VOOR MEER INFO

Ik wens u in ieder geval een fijn en goed 2024 beursjaar!

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment