nasdaq

AEX & Wall Street

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

Verschillen zijn er momenteel bij de beurzen onderling. De Nasdaq is de laatste tijd sterk en laat daarmee een ander ”spoor” achter dan met name de AEX. De Nederlandse beurs blijft relatief zwak.

AEX

AEX 31 augustus 2023

Tijdens de vorige bespreking van alweer ruim 2 weken geleden stond de AEX nog rond 750. De boodschap was dat de daling er nog niet klaar uitzag en dat lagere koersen werden verwacht. De afbeelding hierboven laat zien dat de index inderdaad verder is gezakt daarna. De AEX stond zelfs even onder de 730.

Toch is de index de laatste handelsdagen weer aan het opveren en momenteel wordt een poging gedaan om de 750 weer te bereiken.

De verwachting oogt echter nog niet positief; hou rekening met een nieuwe dalingsgolf. De leden zijn daar uiteraard ook alweer op voorbereid en op de hoogte van de duidelijke zone waar de daling dan heen kan gaan. 

WALL STREET

De Nasdaq oogt de laatste tijd sterk.

Nasdaq100 31 augustus 2023

Hierboven is de Nasdaq100 weergegeven. Sinds begin dit jaar is een duidelijk opwaartse trend waarneembaar.

Toch een enorm verschil met de AEX!

De koers is hier recent opgeveerd vanaf de steun en lijkt juist verder op te kunnen lopen nog de komende tijd.

Let wel; dit gaat niet over vandaag en morgen, maar eerder de komende handelsdagen / eerste helft van september. Tussentijdse dips kunnen goed voorkomen en uiteraard hou ik dit voor de leden dagelijks in de gaten, zodat indien nodig de verwachting aangepast kan worden.

Hieronder is de Dow Jones weergegeven.

Dow Jones 31 augustus 2023

Ook hier wel een opwaartse trend, maar net wat minder sterk dan bij de Nasdaq. De koers is hier echter ook wel aardig opgeveerd de laatste handelsdagen en de neerwaartse kansen lijken ook hier minder dan bij de AEX. Opwaartse doelen voor de wat langere termijn zijn bekend bij de leden.

Heel veel duidelijke en betrouwbare patronen op andere markten zie ik helaas niet op dit moment, maar dat kan snel weer anders worden. De beurzen en dan met name de AEX laten in ieder geval wel bruikbare patronen zien en dat is altijd zeer waardevol.

Blijf op de hoogte:

Om ook op de hoogte te blijven van het dalingspotentieel voor de AEX en eventueel ook tijdig weten wanneer die dalingskans verkeken is, kunt u 4 weken lang de verwachtingen proberen. U ontvangt dan 4 weken lang de verwachtingen 5x per week en ook nog eens een weekend AEX video analyse!

Kijk hier voor meer info over de verwachtingen en om aan te melden voor de 4 weken proefperiode.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment