AEX (5)

Marktbespreking AEX Dinsdag 5 September

Marktbespreking dinsdag 5 september: AEX beweegt ook zonder Wall Street

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

Vanwege Labor Day zaten de beurzen in de VS gisteren dicht. Onder veel beleggers heerst dan de opvatting dat de AEX weinig zal bewegen en dat er eigenlijk geen aandacht voor nodig is. Sinds ik echter Martin Luther King Day in 2008 heb meegemaakt, waak ik daar altijd voor.

Destijds verloor de AEX ruim 6% (!) terwijl de beurzen in de VS niet mee deden, wat de grootste koersdaling sinds 9-11 was tot dat moment. Zie ook dit nieuwsbericht.

Sindsdien hou ik dus altijd rekening met bewegingen ook op dagen dat de VS niet mee doen. De afbeelding hieronder laat het koersverloop van de laatste weken van de AEX zien.

AEX 5 september 2023

De koers is aardig opgeveerd, maar in de vorige marktbespreking waarschuwde ik al:

”De verwachting oogt echter nog niet positief; hou rekening met een nieuwe dalingsgolf. De leden zijn daar uiteraard ook alweer op voorbereid en op de hoogte van de duidelijke zone waar de daling dan heen kan gaan. ”

Gisteren begon de AEX nog sterk met een koers ruim boven de 750, maar later op de dag zakte het aardig weg. De afbeelding laat dit goed zien. Het lijkt er dus op dat de verwachte nieuwe dalingsgolf inmiddels bezig is. Vandaag komen de VS er weer bij, maar die beurzen hebben toch uiteindelijk ook weer hun eigen patronen. Voor de AEX lijkt de situatie nu duidelijk en volgens verwachting te gaan.

Neerwaartse scenario’s

Wilt u hier ook van profiteren? Meld u dan aan voor de 4 weken proefperiode om eens te kijken of de verwachtingen een meerwaarde kunnen geven. De verwachting van vandaag is zojuist verstuurd en geeft de kansen aan voor verschillende neerwaartse scenario’s met duidelijke doelen. Dit blijf ik uiteraard monitoren en aanpassen indien nodig.

Interesse? Kijk dan hier of neem eens een kijkje op de site zelf, die aardig vol staat met artikelen en video’s waardoor u een beeld kunt krijgen van de meerwaarde van de Beursverwachtingen.

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment