DOW (1)

Marktbespreking Dinsdag 3 Oktober: Lange Termijn Bodemvorming Geeft Kansen

Marktbespreking Dinsdag 3 Oktober: Lange Termijn Bodemvorming Geeft Kansen

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

In de vorige marktbespreking ging ik in op de recente terugval van de AEX. Vandaag kijk ik ook even naar de Dow Jones en laat ik zien hoe u als ontvanger van de verwachtingen op de hoogte wordt gebracht van de kansen op de meest waarschijnlijke scenario’s. 

Koersdoelen & Kansen

Als analist is het mijn taak om zo duidelijk mogelijk te kunnen uitleggen hoe ik de markten ”zie” op het moment. Dit doe ik door middel van zo duidelijk mogelijke grafieken en bijbehorende tekst voor extra uitleg. Toch voelde dit niet helemaal compleet, omdat de nuance daarin soms ontbreekt. Daarom heb ik nu een overzicht boven iedere verwachting staan. Daarin staan de scenario’s waar rekening mee moet worden gehouden, aangegeven met bijbehorende koersdoelen. En daarbij staat dan ook weer hoeveel kans ik deze verschillende scenario’s geef. Dit wordt gedaan voor zowel korte als lange termijn scenario’s. Op 30 augustus stond onderstaand overzicht bovenaan de verwachting.

Overzicht beursverwachting.nl analyses

De Verschillende Scenario’s

In verband met huidige ledeninformatie heb ik de lange termijn kansen afgedekt. Het gaat nu dus ook om wat er bij de korte termijn kansen werd aangegeven: een grote kans op een daling naar de 700-720 regio.

Voor de duidelijkheid: de AEX ging richting de 740-750 regio destijds, waar dus al de kans voor deze daling werd aangegeven. Afgelopen week zakte de AEX naar de 715 regio. Ruim binnen de 700-720 regio. Een waardevolle verwachting was het dus. In mijn optiek laat dit dus nog duidelijker zien, naast de grafieken en tekst, wat er verwacht mag worden voor zowel lange als korte termijn beleggers.

Dow Jones Bezig Met Bodem?

Dow Jones 3 oktober 2023

Daggrafiek Dow Jones

Bovenstaande afbeelding laat zien dat de Dow Jones de laatste weken aanzienlijk is weggezakt. De koers is richting de 33.000 regio gegaan en dat is toch een stap lager vanaf de 36.000 waar het in de zomer nog stond. Te zien is wel dat de index is aangekomen bij de onderzijde van een dalend trendkanaal.

De koers vindt hier momenteel duidelijk steun. Korte neerwaartse doorbraken van het trendkanaal worden snel weer teruggedraaid; kopers houden deze lijn in de gaten!

Voor de beurzen is het volgens mijn langere termijn analyse dan ook een situatie waar er langzaam maar zeker gekeken moet worden naar signalen van bodemvorming. En een eerste signaaltje is dus al wat hierboven van de Dow Jones is te zeggen! De huidige situatie is dan ook potentieel zeer kansrijk voor beleggers. Net zoals in de zomer (ook al ruim voor het 30 augustus voorbeeld van hierboven!) al rond 780 werd gewaarschuwd voor de daling naar de 720 en lager, zo zijn de leden ook nu weer op de hoogte van de meest kansrijke scenario’s met bijbehorende koersdoelen en kansen.

Zorg dan ook dat u dit niet mist en meld u aan voor de 4 weken proefperiode.

Daarbij blijft u vrijblijvend 4 weken op de hoogte, met e-mail analyses en een wekelijkse AEX Video analyse:

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE 

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment