Marktbespreking Dinsdag 26 September: AEX Bereikt Tweede Koersdoelzone

Marktbespreking Dinsdag 26 September: AEX Bereikt Tweede Koersdoelzone

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

In de vorige marktbespreking van vrijdag gaf ik aan dat de AEX het eerste meest zekere koersdoel (85%-90% kans!) had bereikt, met het behalen van de 729.6. De leden zijn echter op de hoogte van meerdere koersdoelen en scenario’s en vandaag zakte de AEX onder de 720. Dat punt werd ook al ruim een maand (!) geleden genoemd als zeer kansrijk niveau (80% kans). 

Jaarwinst AEX Verdampt

AEX 26 September 2023

AEX Verloop Beursjaar 2023

Met het zakken van de AEX de afgelopen weken, is de index weer teruggezakt naar de zone waar het beursjaar 2023 ook begon. De index begon dit jaar rond 700. Nu staat het nog wel 20 punten hoger, maar een maand geleden stond de AEX nog rond 790! Toen dus een jaarwinst van 90 punten, bijna 13%. En op dit moment is dat bijna 3%. Een forse aderlating dus en het is dan ook wel begrijpelijk dat beleggers gaan twijfelen over hoe dit verder gaat.

Daling Volgens Verwachting

Uiteraard weet niemand met 100% zekerheid wat de AEX gaat doen. Wel is het zo dat er begin augustus signalen kwamen van een grote kans op een stevige correctie. En tot op heden is deze daling niet alleen volgens verwachting gekomen, maar is ook het interne koersverloop binnen de daling volgens plan aan het verlopen. Dit vergroot de kans dat ook de rest van de verwachting klopt. En dat zou veel interessants betekenen.

Al met al komt het er op neer dat het kijken wordt naar signalen voor bodemvorming. Dit kan van nog wel aardig lagere standen dan nu, maar het is van belang te weten dat er juist opwaartse kansen verwacht worden in plaats van echt neerwaartse kansen. Die waren er zoals gezegd begin augustus al!

De ontvangers van de verwachtingen waren op de hoogte van de 729.6 als eerste koersdoel en de 720 regio als tweede koersdoel. Ook zijn ze ingelicht over waar de kans op bodemvorming het grootst is en wat er na de bodem wordt verwacht qua stijging.

Zeer belangrijke informatie voor beleggers!

Zorg dan ook dat u dat niet mist. Meld u aan en probeer de verwachtingen eens voor 4 weken uit. U ontvangt dan 5x per week de e-mail analyse en in het weekend de AEX Video analyse.

Aanmelden kan via deze link. 

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment