elliottnieuws

Marktbespreking 10 Oktober: AEX Bewijst Opnieuw Dat Nieuws Geen Richting Bepaalt

Marktbespreking 10 Oktober: AEX Bewijst Opnieuw Dat Nieuws Geen Richting Bepaalt

Vul uw e-mail adres in en ontvang direct bericht bij de volgende marktbesprekingen

In de vorige marktbespreking viel ik al wat in herhaling: de AEX stond volgens mijn analyse relatief laag en gaf kansen voor (langere termijn) beleggers. Enkele dagen later kwam er nieuws over aanvallen rond Israël. De AEX trekt zich er echter niets van aan. En dat is niet voor het eerst. 

Nieuws Bepaalt Niet De Beurs

Nieuws bepaalt niet de richting van de beurs. Dat klinkt wellicht extreem, maar inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar actief op de beurs en heb dit al talloze malen gezien. Een zeer goed voorbeeld is de crash van begin 2020. Deze was toe te schrijven aan de corona uitbraak. Allemaal leuk en aardig, maar al in juli 2019, zag ik volgens mijn analyse dat er een vergrote kans op een crash was. In oktober / november 2019 werd dit steeds kritischer.

De leden waren dan ook volledig voorbereid op die crash. Zie onder andere dit artikel dat ik erover heb gemaakt met bewijzen. In mijn analyses heb ik het dan ook nooit over nieuwsberichten, over inflatie, over oorlog, over een rentebesluit. En ondanks dat deze berichten de markt kortstondig in verwarring KUNNEN brengen, verandert het de grote trend nooit. Meneer Ralph Nelson Elliott, die de door mij toegepaste Elliott Wave methode heeft bedacht, zag dit al:

Nieuws R.N. Elliott

Trend Wordt Niet Bepaald Door Het Nieuws

Lange Termijn Bodemvorming

En ook begin 2020 TIJDENS de crash, werd dit bewezen. Er waren overal lockdowns en genoeg redenen om uit te gaan van een verdere beursdaling. Toch gaf het patroon juist aan dat er lange termijn bodemvorming bezig was. De ontvangers van de verwachtingen en volgers van mijn Twitter werden tijdig op de hoogte gesteld. En uiteraard gaat het niet altijd goed en is een garantie niet te geven.

Wel is het zo dat de koers van de AEX inmiddels al weken lang het verwachte pad volgt. Al boven 780 werd de daling naar 720 aangegeven als verwachting en die is gekomen met een laagste stand van 715 zelfs. Ook nu echter is het zaak om niet negatief te zijn en op dit moment laat de AEX ook een sterk verloop zien. Of dit al genoeg is voor de echte bodem of nog niet, dat moet nog blijken.

Wordt lid en ontvang de verwachtingen en blijf op de hoogte van de situatie en de verwachting. Maak gebruik van de 4 weken proef periode tegen een gereduceerd tarief, waarbij u 5x per week de verwachting per e-mail ontvangt van onder andere de AEX. Daarnaast krijgt u dan 4 weekenden de AEX Video analyse. Zonder verdere verplichtingen.

Interesse? KLIK HIER voor meer informatie.

MVG,

Mark

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment