AEX Analyse 16 November

De 600 was afgelopen week het thema rondom de AEX. Lees hier of er nog een echte doorbraak van die grens verwacht mag worden of dat het toch een te zware weerstand is.

Ondanks dat de AEX de afgelopen week meerdere pogingen deed om echt boven de 600 te breken, is dat niet gelukt. Dit resulteerde in een per saldo toch voornamelijk zijwaarts koersverloop. Eigenlijk precies zoals verwacht en aangegeven werd in de weekend-analyse van vorige week. Onderstaande grafiek stond daarbij afgebeeld.

Elliott wave aex 9 november
AEX VORIGE WEEK

Daarbij schreef ik:

,,Alleen dat globaal gezien verwacht mag worden dat de koers rond de onderzijde van het stijgende Elliott trendkanaal het eind van de rode 4 plaatst. ”

En hieronder staat de huidige situatie van de AEX afgebeeld.

AEX Elliott Wave 16 november
AEX NU

Te zien is hoe de AEX voornamelijk zijwaarts bewoog, richting de oplopende steunlijn van het Elliott trendkanaal. Dit is trouwens een Elliott trendkanaal, omdat het is getrokken vanaf de vanuit Elliott oogpunt relevante toppen en bodems, welke soms duidelijk afwijken van de toppen en bodems die vanuit technische analyse oogpunt belangrijk zijn.

De koers bereikte vrijdag de onderkant van het kanaal en wist daarna op te veren. Daarbij komt dat er een afgerond triangle patroon is waar te nemen als rode 4. Dat zijn 2 signalen die erop duiden dat de rode 4 correctie afgerond kan zijn en dat de rode 5 stijging is gestart. Als dat zo is, dan is dat de laatste stijgingsfase van de stijging die in oktober begon. Gebaseerd op het Elliott trendkanaal is het mogelijk dat de stijging de bovenzijde daarvan opzoekt, wat in een zeer optimistisch geval koersen rond de 610 kan betekenen.

Topvorming

Maar let ook vooral op het grotere plaatje: de rode 5 stijging is eigenlijk topvorming van een grotere stijging. Dat is niet direct iets om heel bullish over te worden/zwaar opwaartse posities op in te nemen. Met de AEX rond 580 gaf ik aan dat de 600 zone bereikt kon worden. Toen was het moment daar om opwaartse posities in te nemen.

De komende stijging zou juist gezien moeten worden als moment om die posities van de hand te doen, of anders niet te zwaar opwaartse posities in te nemen voor wie toch nog wat van een stijging wil meepakken. Het wordt zeer interessant verder als de stijging inderdaad doorzet.

Voor de leden zal ik goed in de gaten houden hoe het zich ontvouwt en wanneer de top echt aanstaande lijkt te zijn. Dit kan een kans geven voor neerwaartse posities. Zorg dat u daar ook van op de hoogte blijft door lid te worden van de Elliott Wave updates. Iedere dinsdag, donderdag en in het weekend krijgt u dan een e-mail met analyses van verschillende markten, waaronder dus de AEX.

Het kost slechts €14,95 per maand en de eerste 2 weken zijn gratis op proef.

Aanmelden kan hier!

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment