AEX Analyse 23 November

Een nieuwe AEX analyse leest u hier.
De afgelopen week wist de AEX dan eindelijk de 600 grens te doorbreken. Lang duurde het echter niet en uiteindelijk sloot de AEX de week zelfs af onder de 595.

Voordat ik verder ga naar wat dat voor de komende tijd betekent, ga ik nog even terug naar de analyse van vorige week. Onderstaande afbeelding stond daarbij afgebeeld.

Elliott Wave AEX 16 november
AEX VORIGE WEEK

De boodschap was dat de (rode 4) correctiefase afgerond leek te zijn en dat een nieuwe stijgingsgolf aanstaande was. In een zeer optimistisch geval zou die zelfs de 610 zone op kunnen zoeken schreef ik. Zover is het niet gekomen, met een hoogste stand dinsdag van net boven de 602. Onderstaande grafiek laat de huidige situatie van de AEX zien.

Elliott Wave aex 23 november
AEX NU

De telling is iets aangepast ten opzichte van vorige week. Het lijkt erop dat de rode 4 correctie al iets eerder werd afgerond en dat de rode 5 stijgingsfase ook al eerder was gestart en een meer zijwaarts/oplopend toppatroon vormde.

AEX moet nog naar 500 en lager

De kans is zeker aanwezig dat de stijging die in oktober begon, nu is afgerond. Er is namelijk een zwarte 5-wave stijging gevormd, waarvan de golf 5 fase werd verlengd. Dat betekent dat deze zelf ook uit een (rode) 5-wave bestaat. Daarvan zijn nu na dinsdag alle benodigde fases afgerond. Zolang de top van dinsdag niet opwaarts wordt doorbroken, ga ik er ook niet zomaar vanuit dat dit nog gaat gebeuren.

De kans is te groot nu dat een belangrijke top is geplaatst. Een verdere daling onder de bodem van afgelopen week rond 587.5 is een sterke nieuwe aanwijzing dat de weg neerwaarts voor langere tijd is ingezet.

Voor de duidelijkheid: volgens mijn lange termijn telling zit er nog een daling tot ruim onder de 500 aan te komen en het kan zomaar dat die daling nu dus is gestart.

Uiteraard hou ik dat goed in de gaten en om daarvan op de hoogte te blijven kunt u lid worden van de e-mail analyses.

Zo krijgt u iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een e-mail met daarin een update van de stand van zaken van onder andere de AEX en de Euro/Usd.

Dit kost slechts €14,95 per maand en nu de eerste maand maar €9,95! Aanmelden kan via deze link.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment