AEX Analyse 9 November

De AEX kende een zeer sterke week. Of er nog meer stijging verwacht mag worden, leest u in deze weekend-analyse.

Vorige week sloot de AEX nog rond de 580. In de vorige weekend-analyse stond onderstaande grafiek afgebeeld.

Elliott Wave aex 2 november
AEX VORIGE WEEK

Ik schreef:

,,De stijging die daarna begon, is dan hoogstwaarschijnlijk de start van de rode 3 fase, die de AEX richting de 590 en wellicht hoger moet gaan brengen.”

Dat is in ieder geval helemaal juist gebleken zoals onderstaande grafiek laat zien met de huidige situatie van de AEX.

Elliott Wave AEX 9 november
AEX NU

Eigenlijk wist de AEX in 1 streep door te stijgen. Wel is vanaf de top donderdag een meer zijwaartse fase waar te nemen en het lijkt erop dat dit de start is van de rode 4 fase. Deze correctie/consolidatie kan vele gedaanten aannemen.

Omcirkeld heb ik de vorige vergelijkbare golf 4 correctiefase, welke vorige maand werd gevormd. Te zien is dat na die golf 3 top, de koers binnen de golf 4 correctie nog boven de golf 3 top uitkwam!

Dat is de reden dat het af te raden is om neerwaartse posities in te nemen op een golf 4 correctie, zoals ik ook nu verwacht. Het is meer zo dat het koersverloop nu even als controlemoment gezien moet worden van het patroon.

Komt er een daling/consolidatie, dan is dat inderdaad de rode 4 en dan is het voor mij zaak om het eindpunt van de correctie in te kunnen schatten. Dat kan dan gebruikt worden om daar weer posities in te nemen voor de hervatting van de trend; in dit geval de rode 5 stijging.

En aangezien de rode 4 correctie nu nog erg in de kinderschoenen staat, kan er nog niet heel veel over worden gemeld. Alleen dat globaal gezien verwacht mag worden dat de koers rond de onderzijde van het stijgende Elliott trendkanaal het eind van de rode 4 plaatst. Dat is een richtlijn, geen harde regel.

Al met al is de conclusie: even langs de zijlijn tot de rode 4 duidelijk wordt gevormd en het eindpunt ervan kan worden ingeschat. Dit zal ik uiteraard goed in de gaten houden voor de leden, die iedere dinsdag, donderdag en in het weekend een e-mail ontvangen met analyes van verschillende markten.

Zorg dus dat u daar ook lid van wordt, het kost maar €14,95 per maand en de eerste 2 weken zijn zelfs gratis!

Aanmelden kan via deze link.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment