AEX Analyse 26 Oktober

Vorige week gaf ik aan dat de kans groot was op een stijgingsfase. En met een winst van 10 punten is dat dus duidelijk uitgekomen. Lees hier waarom er meer opwaartse ruimte is.

Eerst ga ik even terug naar de analyse van vorige week. Onderstaande afbeelding stond daarin.

Elliott Wave AEX 19 oktober
AEX VORIGE WEEK

De belangrijkste boodschap was:

,,Maar als ik naar het koersverloop kijk ook in de VS, lijkt daar nog een stijging aanstaande te zijn. Dit zou bij de AEX de golf 5 stijging moeten vormen, zoals hierboven op de grafiek is ingetekend.”

Onderstaande afbeelding laat zien hoe die golf 5 stijging inderdaad is gekomen.

AEX Elliott Wave 26 oktober
AEX NU

Vanaf de bodem van begin oktober werd een eerste stijging gevormd, fase 1. Daarna volgde een fase 2 correctie, die een hogere bodem zette. Toen kwam een nieuwe stijging, fase 3 tot ongeveer 578, waarna een golf 4 correctiefase aanbrak.

Dat was dus de situatie van vorig weekend. Voor het patroon mistte nog een laatste fase: de golf 5 stijging. Deze zou een hogere top moeten zetten boven de golf 3 top en dat is inmiddels gebeurd. Aan de minimale eis en daarmee het meest ”zekere” deel van de stijging is daarmee voldaan.

AEX Naar 600?

Maar.. en hier wordt het interessant en mogelijk iets technischer: binnen een 5-wave patroon, zijn er 3 golven/fases die met de trend mee gaan: fase 1, 3 en 5. In het huidige AEX geval zijn dit stijgingen. Wat opvalt, is dat zowel de fase 1 als fase 3 stijging ongeveer 17 punten lang was. En vaak is het zo, dat van de fases 1,3 en 5 er een fase is die duidelijk de grootste is. En aangezien 1 en 3 dus even groot waren, mag verwacht worden dat de huidige fase 5 verlengd gaat worden.

Dat betekent dat deze op zijn beurt ook een 5-wave structuur gaat vormen, zoals hierboven op de grafiek ingetekend met de rode 5-wave telling. Daarvan lijkt de rode 1 nu richting het eind te lopen. Na een kleine rode 2 zou dan een nieuwe stijging moeten volgen, met fase 3.

Tevens is er het Elliott trendkanaal dat helpt bij het inschatten van het eindpunt van de golven en te zien is dat er nog veel opwaartse ruimte is. Wanneer alles in de mix wordt gegooid, kom ik uit bij de mogelijk optimistisch klinkende verwachting dat de AEX zomaar op weg kan zijn naar de 600 zone.

Het is kijken of de rode 2 terugval duidelijk gaat zijn en groot genoeg, dat zou eventueel een kans geven om opwaartse posities in te nemen op die verwachte vervolgstijging. Meer daarover uiteraard in de ledenupdates van aanstaande week.

Een daling onder de golf 4 bodem (rode lijn) zou een streep zetten door dit opwaartse scenario en zou dus als stop loss gezien moeten worden voor eventuele opwaartse posities.

Blijf op de hoogte van de AEX en ook andere markten door lid te worden van de e-mail analyses, voor slechts €14,95 per maand en de eerste 2 weken gratis.

Aanmelden kan hier.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment